18749  26. 10. 2010 12:29:44 - Tinka007

Neúspešný pokus o otehotnenie, nosenie slipov

Dobrý deň,
chcela som sa spytat, pokusame sa s partnerom otehotniet uz 8-9 mesiacov (obaja mame 33 rokov)- zial zatial neuspesne. Posledne 3 cykly si meriam bazalnu teplotu. Podla teploty to vyzera, ze ovulacia nastava asi 15-16den cyklu. Uzivam vitaminy kyselinu listovu, zinok, vitamin E, pijem caj z alchemilky. No zatial vsetko bez efektu. No ale k mojej otazke. Moze mat vplyv na vyvoj spermii nosenie slipov? Partner ich totiz nosi pravidelne, dokonca v nich aj spava. Pokusala som sa mu vysvetlit, ze to nie je moc dobre, ale neveri mi.

Tak som sa chcela spytat - ci to moze mat naozaj vplyv na kvalitu spermii. Zial nechce uzivat ani vitaminy, lebo su vraj chemicke a ze to nemoze pomoct. Niekedy mam pocit, ze je to beznadejne lebo na mimino jeden nestaci - no rada by som vedela, co by som pripadne vedela urobit s mojej strany, aby som spravila vsetko pre moznost mat babo. Boli ma totiz ten pohlad parnera, vzdy ked pride pravidelna menstruacia, ze so mnou nie je vsetko v poriadku, ked milovanie sa nestaci k tomu, aby som otehotnela. Vopred dakujem za odpoved.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Nošení těsného, příliš neprodyšného prádla u mužů, může skutečně negativně ovlivnit kvalitu spermií. Při snaze o miminko se doporučuje mít pohlavní styk, při pravidelném menstruačním cyklu, od 8. do 20. dne cyklu obden. Vitamíny, které užíváte určitě nejsou na škodu. Pokud ani po roční snaze o graviditu nebudete neúspěšní, pak se určitě obraťte na Vašeho gynekologa, aby se s Vámi domluvil na dalším postupu. Moc Vám drží pěsti!

Komentáře uživatelů ...

26. 10. 2010 15:04:33
Nošení slipů není vhodné. Celkem nechápu, jak v nich může spát, při noční erekci jsou maximálně nepohodlné. Působí mírné zvýšení teploty partií. Nejsou ovšem tak škodlivé jak notebook na klíně. Styk by měl být po jednou až dvou denní abstinenci, příliš častý styk znamená méně ejakulátu.
27. 10. 2010 7:00:10
V prípade vášho partnera by bolo ozaj vhodnejšie slipy nenosiť. Ale dlhodobo, nestačí,len tri dni a mať ďalší pokus. Potvrdzuje sa, že slipy bránia samotermoregulácií semenníkov. Boxerky alebo klasika - trenírky sú pre mužov so snahou z tohoto hľadiska vhodnejšie. Ale dlhodobo. Neodporúča sa ani inak teplotne viac pôsobiť na túto oblasť napr. Vysedávaním v saune, alebo mať položený notebuke na kolenách a pod bruchom. Pri dlhodobej snahe o splodenie dieťaťa nepodcenil by som žiadnu možnosť, ktorá mi to môže ovplyvniť. A zmena typu prádla je to najmenej. A stým množstvom ejakulátu? Môj názor je že pri pravidelnom dennom styku bude sice ejakulátu o málo menej ale bude "zdravší".
27. 10. 2010 8:33:46
Dovolil bych si trochu laicky doplni druhou odpověď aby partner pochopil proč nenosit slipy. Spermie se vytváří v semeníku při určité teplotě, která musí být nižší než teplota těla-proto jsou umístněny mimo tělo. Spermie mohou být správně vyvinuté a živé, ale lehce se mohou zničit v teplejším prostředí. A tím může skutečně docházet tím, že semeníky jsou dlouhodobě ve slipech přitlačeny na tělo, tím se zahřejí na těplotu těla, která je může zhehybnit , nebo dokonce usmrtit. Stejný problém může nastat, jak píše pisatel přede mnou i tím notebukem na klíně. Takže slipy ať nosí s jistotou ti, kteří mají už své jisté. Nejlepší jsou klasické, volné trenýrky. (Samozřejmně, že chyba může být i někde jinde a začnime tou nejjednodužší metodou.)
27. 10. 2010 18:34:38
prosim vas to su blbosti ked sa vam nedariniekde bude cgyba a vitaminy su zbytocne ja som to skusala vela x a cos toho nic nezabralo to nato musi mat muz dobre sperma. nic ine vetko namyslanie okolo je volovina-

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk