18819  27. 10. 2010 22:39:24

Falešně pozitivní ovulační test

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné mít falešně pozitivní ovulační test i bazální teplotu. Posílám odkaz na test i teplotu, vše by odpovídalo tomu, že ovulace proběhla, v den pozitivního testu jsem měla i silné bolesti v podbříšku, každopádně dnes jsem byla na prohlídce u pana doktora jsem teoreticky (5DPO) a říkal, že neproběhla žádná ovulace, tak jsem z toho nesvá a nerozumím tomu vůbec. Prosím o nějaké vysvětlení, zda by mohlo dojít falešným testům. Moc děkuji za odpověď, Ilona V.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Meranie bazálnej teploty ako aj ovulačné testy, sú len orientačné, takže nie sú 100%. Pokiaľ ste bola na vyšetrení u lekára, ktorý vám urobil ultrazvuk a povedal vám, že ovulácia zrejme neprebehla, tak tomu zrejme tak aj bude. Pokiaľ ja viem, tak za pozitívny výsledok ovulačného testu sa považujú dve rovnako sfarbené čiarky, nie že je jedna silnejšie sfarbená a druhá slabo. Takýto test je vraný ako negatívny.

Komentáře uživatelů ...

1. 11. 2010 22:06:02
pozitivny ovulacny test este neznamena, ze ovulacia naozaj prebehne... avsak ak tomu nasvedcuje aj zvysena bazalna teplota (a bude takto zvysena celu lutealnu fazu), ovulacia pravdepodobne prebehla... je vela pripadov kedy sa doktori podla ultrazvuku mylia, dokonca poznam zeny, ktorym tiez povedali ze ovulacia neprebehla, a v ten cyklus otehotneli... pre vyhodnotenie ovulacie je najspolahlivejsie meranie BT a zaroven hormonalny profil aspon 3x pocas daneho cyklu

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky