18956  1. 11. 2010 12:55:25

Zadržování stolici ve 2 letech

Dobrý den, moje dcera ma dva roky a zadržuje stolici. Několikrát za den zadrží stolici a nechce tlači je z toho nervozní a nevrlá někdy to trvá i celý den. Když se konečne vykaká pláče. Mažeme konečník a přidáváme duphalac. Vypije hodně tekutin za den ale s jídlem už je to horší. Prosím o radu.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ má veľmi pevnú, teda tuhú stolicu, tak treba zmeniť jedálniček a zistiť, kde je problém. Rovnako nestačí prijímať dosť tekutín, je dôležité o aké tekutiny sa jedná. Sladké šťavy, či džúsy nie sú veľmi vhodné. Dbajte na dostatočný príjem vlákniny a skôr zabezpečte, aby stolica bola redšia ako tuhšia, ak má pri kakaní bolesti, tak sa ani nečudujem, že sa do kakania nehrnie. Pokiaľ to bude trvať dlhšiu dobu aj napriek opatreniam, poraďte sa s pediatričkou.

Komentáře uživatelů ...

22. 2. 2011 10:37:09
Dobrý den,máme stejně starou dceru 2,5 roku.Úmyslně zaržuje stolici do posledního dechu ,kroutí se,pláče ale tlačit se asi bojí,pije celkem dost .Jídelníček máme také upravený.Lékařka říkala že je to psychické i tak nám napsala vlákninu,tak že po kakání chválíme ,tleskáme,dáváme čípky a vlákninu ale změna žádná .prostě to nepustí a nepustí.Doufám že vyroste a pozná že to není nic špatného
10. 10. 2011 20:26:20
Dobrý den, to samé mam se synem (2,45 roku) trvá to už od jeho 2 let a opravdu už jsem zoufala. Stolici tuhou nemá, takže v tomto problém nebude. Opravdu doufám a modlím se, aby to co nejdřív přešlo:(
miroslavaparzenkova
19. 6. 2012 13:49:25
Dobrý deň, mám podobný problém. Dcérka má 2,5 roka a už pol roka sa tiež trápime s kakaním. Pije iba vodu, len ked ideme do obchodu tak jej vezmem džúsik, papá aj samú zeleninu aj ovocie..ale kakať chodí každý 3-4 deň, aj ked jej dávam Duphalac a občas má v stolici aj krv. Bolieť ju to nebolí, nie je to žiadna povrchová ranka, pretože sa nechá v klude poutierať a pod. Mám pocit, že je to skôr psychické a tá krv je z toho že po toľkých dňoch je to hovienko tuhšie, ale sama si už neviem rady, pretože za každým ju tiež všetci chválime, tlieskame, odmeňujeme všetkým možným...neviem ako dalej. Keď som volala pediatrovi, že malá má v stolici krv a nestalo sa to len raz, a že má nepravidelnú stolicu, tak mi akurát povedal, že treba ísť k chirurgovi, nech si prídem po lístoček a zložil...poradte mi prosím .

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí