18959  1. 11. 2010 13:47:11

Bez menstruace

Dobrý den, začátkem dubna jsem vysadila antikoncepci po pěti letech. Od té doby jsem měla menstruaci pouze jednou na pouhé dva dny a to 24.8. na základě toho, že mi byla píchnuta tzv. provokačka a od té doby už opět nic. Chci se zeptat, zda můžu mít normálně děti, jelikož těhotenství bylo vyloučeno. Nebo z jakého jiného důvodu je možno ztratit menstruaci a jakým způsobem ji vrátit? Děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dôvod, prečo nemáte menštruáciu treba vyšetreniami u gynekológa zistiť. Obvykle je to problém hormonálny, niekedy príčinou sú cysty na vaječníkoch a podobne. Takže pokiaľ opäť sa vám menštruácia nedostavila a tehotná nie ste, tak je nutné lekára vyhľadať znovu.

Komentáře uživatelů ...

1. 11. 2010 14:40:25
Já vysadila a ms mi přišla až po 36 dnech a druhá přišla přesně po 28 dnech. Pokud jsi zase nedostala ms po vyvolávačce, tak bych tam zašla znovu, pokud bych to nedostala, anebo ti mohl lékař dát duphaston na upravení cyklu..
1. 11. 2010 15:12:01
v podstatě jsem to za půl roku měla jen jednou a to ještě krátce, dostala jsem nějaký hormony, ale po těch taky žádná změna. Jsem z toho nešťastná, protože se bojím, že bych nemusela mít děti. jinak děkuji za radu
1. 11. 2010 17:38:26
nemusíte se bát, že byste neměla děti. Čela jsem hodně diskuze a někomu se tělo nastartuje hned a u někoho to trvá měsíc..nebo víc měsíců a nebo i rok. Je to individuální. Já kdybych tehdy věděla, že jsou potom takové starosti po vysazení, tak bych ji ani nezačala brát. (dostala jsem je kvůli silným bolestem při ms), to bych si radši tu bolest protrpěla. Brala jsem je 7 let a teď jsem 3 měsíce bez ATK a cítím se líp. Také jsem myslela, že jsem těhotná , když se první ms dostavila po 36 dnech, ale ani nevíte, jak sem pak byla ráda, že jsem to dostala a ani sem si nebrala prášek na bolest abych si ty boleti po těch 7 letech konečně vychutnala :-) Možná to zní divně, ale aspoň jsem věděla, že moje tělo funguje. Už 4 měsíce beru B-komplex, hořčík a kyselinu listovou. To tělu určitě chybí. A navíc by se mělo Béčko brát při užívání ATK a divný je, že mě to doktorka neřekla, upozornili mě na to až v lékárně. Takže ATK není zase tak neškodná jak se všude píše. Ale přeji vám, aby bylo všechno v pořádku a cyklus zase naskočil :-)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky