18989  2. 11. 2010 9:21:04

Imunita u detí

Dobrý deň, môj syncek nastúpil v septembri do škôlky. Odvtedy je často chorý. Strieda sa uňho kašel, nádcha, zvýšené teploty, niekedy aj nechutenstvo. Týždeň je v škôlke a potom dva týždne doma. Poradte mi prosím nejake prípravky na posilnenie imunity, alebo čo ďalej robiť, aby nebol tak často chorý. Ďakujem pekne

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Toto je bežné, keď sa od určitej doby začne dieťatko s inými deťmi, jeho telo si na iné baktérie musí len zvyknúť. Jeho imunitu prirodzene posilníte vitamínmi a minerálnymi látkami vo vyváženom a pestrom jedálničku. Najviac telo potrebuje vitamín C, ďalej potrebné sú vit. A,D,E a betakarotén, zinok a selén. Treba dbať na pohyb na čerstvom vzduch v primeranom oblečení, dôkladná hygiena rúk, dostatočný spánok minimálne 10 hodín denne. Existujú potom aj rôzne prípravky, ktoré podporujú ich imunitu, ale radšej by som zvolila nechemické prípravky ako som hore uviedla a podporila jeho imunitu prirodzeným spôsobom.

Komentáře uživatelů ...

2. 11. 2010 9:29:02
skúste Imunor, je to imunomodulátor,sú tam 4 ks v balení, každý týždeň 1 fľaštičku.Prášok rozpustit v troche vody,vypiť pol hodinu pred jedlom ráno.Treba 2 balenia, tj 8 flaštičiek,v lekárni.
2. 11. 2010 10:41:05
To je docela obvyklé při nástupu do nového kolektivu dětí: Každé dítě si s sebou nese jiné viry a není ze začátku imunní proti těm virům jiných dětí. Ale za nějaký čas se adaptuje, vytvoří si imunitu. Tenhle problém není jen u malinkých dětí ve školce. I v době povinné vojenské služby měli hoši po nástupu do přijímače + nutnosti cvičit v jakýchkoliv povětrnostních podmínkáách potíže s virózami.
2. 11. 2010 13:11:04
Ten Imunor je akt dobrý. Dávala som ho dcérke a bola naozaj menej náchylná na choroby. Ak môžem poradiť, dajte si ho radšej predpísať Imunológovi, lebo bez predpisu je veľmi drahý - vyšše 35.- €. Okrem toho Vám imunológ poradí aj niečo iné, vhodnejšie.
jana.petrova
13. 9. 2013 13:06:51
Na dětskou imunitu jsou dobré vitamíny mickey, obsahují hlívu a rakytník. Mé děti berou rády, protoze mají jahodovou chut a vzdycky se tesí na tetovacky uvnitr balení.
Elis222
20. 2. 2014 11:19:28
U dětí, které nastupují do školky je to dost obvyklé. Nezvládnou to, že se najednou objeví v tak velkém kolektivu, kdy je každou chvilku nachlazené jiné dítě a už se veze. Časem si samo zvykne,pokud nemá nějaký závažnější problém s imunitou,ale když rodiče potřebují chodit do práce a místo toho jsou každou chvilku s dítětem doma,tak to může být těžké. Proto jsem dětem před nástupem dávala laktobacílky http://www.unikatnilekarna.cz/produkty/biopron-laktobacilky-30-tbl.html. Višňové bonbóny, které mi bez problémů zobou a díky nim jsou i odolnější. Vlastně přes podzim a zimu bereme celá rodina probiotika

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí