19037  3. 11. 2010 14:20:19

Znásilnění - co to je?

Chtěla bych se zeptat, co přesně se skrývá pod pojmem znásilnění. Před téměř dvěma léty jsem poznala bývalého přítele. No a tenkrát jsme byli spolu u něj na chatě to bylo možná už tak po třetí. (Minule když jsem tam byla, tak jsme spolu poprvé spali.) No a pamatuji se, že se mnou spal, i když jsem nechtěla. Problém je v tom, že se mě neptal, zda to chci, a ani jsem mu to sama neřekla, ani jsem mu neřekla, že to nechci. Nechala jsem ho, ať se udělá.
Jenomže celou dobu, co se to dělo, mi běhalo hlavou, že to nechci, že je to znásilnění. Nedokázala jsem však s tím nic udělat. Později jsem to sama popřela a zakryla to sama před sebou i před ním. Spala jsem s ním dále (mnohdy jsem nechtěla, ale myslela jsem si, že mám tu povinnost mu roztáhnout, když on si řekne, jinak že se se mnou rozejde), ale nikdy jsem nebyla schopná se udělat. Teď už vím, v čem byl problém.
No a teď mám nového přítele a s ním jsem to probírala. Můj nový přítel mi řekl, že když jsme spolu spali, tak jsem svírala, že mu to bylo podezřelé. No tak jsme to probírali. Došli jsme k určitému závěru, ale já si stále nejsem jistá, zda to bylo znásilnění, nebo ne. (I když jsem nechtěla, nechala jsem toho bývalého, ať si se mnou dělá, co se mu zachce.) S mým novým přítelem nemám problém se udělat, to je i vícekrát za jeden styk, což je hodně zvláštní. Je mi schopen někdo poradit???

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Znásilnenie je ak proti Vašej vôli dôjde k pohlavnému styku alebo ak Vás niekto pod hrozbou niečoho k pohlavnému styku donúti. To, čo popisujete mi skôr príde, že znásilnenie nebolo. Síce sama teraz zvažujete, či ste to chceli, ale nijak ste nenaznačili ani ste nič nepovedali, že s dotyčným styk nechcete. Často pri mladých dievčatách sa stáva, že ich sex priťahuje, neskôr však majú výčitky svedomia, že asi ešte na to pripravené neboli a niekedy sa aj veľmi boja následkou ako je zverejnenie pohlavného styku alebo možné tehotenstvo. Ak máte teraz fungujúci vzťah, tak sa mu plne venujte a nerozmýšlajte nad minulým partnerom. Snažte sa robiť maximum pre tento vzťah.

Komentáře uživatelů ...

26. 5. 2011 23:10:53
Problém byl v tom, že mě ten sex ani tak nepřitahoval. Ani jsem ten sex nechtěla, neustále jsem se tomu bránila. Ale nic jsem slovně neřekla. Já se bála ozvat, řekl mi totiž, že ho ztratím, když s ním nebudu spát. Vlastně mě vydíral. Pod pohrůžkou mě donutil k sexu. A já si myslela, že už nikoho jiného nenajdu. To by jste museli vědět celou moji historii, aby jste to pochopili. Byla jsem ještě předtím než jsem ho poznala hrozně moc nešťastná ze svého vzhledu, nesnášela jsem sama sebe, bylo to hrozné. Pak jsem si dodala odvahu něco konečně změnit. No a pak jsem ho poznala. ...Byl to můj první, lidi jsou v prvních láskách hodně naivní ... .
26. 5. 2011 23:14:32
A teď jsem zjistila, že začínám mít hrozný problém v sexu. Ani nám to už v posteli se současným přítelem moc neklape... A on je z toho nešťastný. A mě je z něj špatněě..... Z každého sexu... ...Už je to tu zase ... a já nevím, co dál.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie