19067  3. 11. 2010 22:39:24

Projevující se příznaky?

Je to víc než 5 týdnů od možné nákazy HIV mojí kamarádky. Minulý týden měla jednodenní nevysvětlitelnou horečku s nevolností, která sama odezněla. Teď jí různě po těle naskakují svědivé pupínky. Může se jednat o nákazu HIV a mám ji přesvědčit, aby se nechala otestovat?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
A tá vaša známa má HIV? Podľa príznakov, ktoré ste vo svojej otázke uviedol sa nedá jednoznačne preukázať o čo sa konkrétne jedná. Pokiaľ z ničoho nič, ste začal mať problémy, tak sa obráťte na svojho obvodného lekára a ak si chcete nechať urobiť aj tak pre istotu testy na HIV, tak najskôr to bude možné po 3 mesiacoch od pohlavného styku.

Komentáře uživatelů ...

5. 11. 2010 11:56:46
Pochopila jste to trochu jinak. Jsem žena a to, co jsem popsala, jsou "příznaky" projevující se na mé kamarádce po nechráněném pohlavním styku. Je mi jasné, že se může jednat o více nemocí, nebo jen o celkové oslabení imunity. Spíš jsem chtěla vědět, jestli se takto může projevovat i HIV, nebo je jednodenní horečnaté onemocnění příliš krátké na to, aby se mohlo jednat o HIV. Každopádně jsem jí už doporučila otestování se a doufám, že bude v pořádku.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie