19116  5. 11. 2010 11:09:56

Žárlivost na partnera v práci

Dobrý den. Hledám radu, která by fungovala. Pracuji s partnerem a všímám si jak koketuje s naší kolegyní. Pokaždé mě přepadne hrozný smutek. Bylo období kdy jsem se jí vyhýbala, pak bylo období kdy jsem se s ní bavila jakoby nic,ale potřebuji radu co funguje máte-li dámy nějakou zkušenost jak s tím naložit, aby to mezi nimi přestalo?

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Musí být velmi náročné sledovat přestřelky a flirt směřované na kolegyni v práci. Na místě, kde si i jiného stresu užijete dostatek. Musí to být vyčerpávající. Koketování je zvláštní jev. Často ani nemusí vůbec nic znamenat. A divila byste se, že nemusí mít ani tak moc společného s "kvalitami" dotyčné kolegyně, jako s Vámi a vaším vztahem. Dost možná Vás partner rád takto podprahově provokuje. Vzbuzuje Váš zájem, strost, nenechává Vás v klidu. Můžete zkusit experiment: přistoupit k tomu úplně lhostejně. Vtipkujte společně s nimi, vyzdvihněte, jak jí to dnes sluší, nechte je velkoryse jít spolu na oběd, když to tak ze situace třeba vyplyne. Zkuste se tím už z principu nenechat vytočit - ať to přestanete emočně "živit". Naopak buďte hrdá, velkorysá a lhostejná. Koketování by za nějaký čas mělo zeslábnout.

Komentáře uživatelů ...

6. 11. 2010 20:20:02
Slecna, ak vasho partnera milujete, nedovolte aby Vam ho vzala vasa kolegyna. Nedajte sa. Takisto, ak Vas Vas partner ma rad, nerozumiem preco koketuje s kolegynou. Mam dojem, ze sa rozhoduje medzi Vami dvoma. Konajte kym je cas. Ujasnite si to predovsetkym s nim, porozpravajte sa s nim.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy