19139  5. 11. 2010 23:06:16

Strach z milovania sa

Dobrý večer, po pôrode kt. bol tažký a nakoniec mi aj tak spravili cisársky rez som sa zmenila. Malinka ma už 8 mesiacov s manželom sme sa odcudzili ako aj v posteli tak aj v normalnom chode domacnosti. Stále sa to noci okolo malinkej nákupoch peniazoch varenia a sexu.
Lenže ja som unavená z tohoto kolotocu a moj manžel to nejak nevie pochopit ked sa jedna o to ze sa chce so mnou milovat ja uz nemam chut a ze nevladzem. A ked sa milujeme tak potom mi povie ze som aj pri sexe strnula a ze to citi a ze ho uz nemam rada alebo ze ho uz nemam rada. Aj sme sa rozpravali o tom ze to ze nemam chut na sex je z porodu a ze to treba cas, lenze on to potrebuje a chce lebo som jeho zena. Tak mu vyhoviem. Niekedy som psychicky nadne ked mi mala celu noc place on spi so štuplami v usiach v inej izbe a ja som na vsetko sama. A potom cakam na menststruaciu cely mesiac a ked meska som nervozna a na nic sa neviem sustredit a vsetko ma rozhadze co on povie. Este mi aj vycita to ze neupratujem a ze je vsade flasa od mlieka a plienky a ze je vsade riad a nepovysavane. Ale nemapadne ho mi pomoct. ze jeho matka vsetko zvladala sama vychovat sama 3deti a aj domacnost. Ale ja nie som jeho matka. Toto vsetko som mu raz vycitala a od vtedy sa nemame k sebe. Ma ma rad aj ja jeho ale coraz castejsie je prec nerozprava sa so mnou lebo ze vraj sa so mnou neda rozpravat ze nie je o com. A mna to uziera a coraz castejsie myslim na to ze rozvod by to riesil aj tak nie sme spolu on je len v praci a s kamaratmi alebo vo fitku a ja len doma s malou. Ale aj tak ho mam rada len keby mu neslo len o sex. Mam strach z toho ze ochrana zliha a ja budem znovu tehotna, ze to znovu budem prezivat. Castokrat sa mi stalo ze sa strhnem zo sna a sniva sa mi o porode a je mi do placu ked si pomyslim na to ako sa ku mne manzel sprava ze som neschopna viezt domacnost. Prvorada je malinka a na ostatne mi cas nezostava, niekedy nemam cas ani sama na seba uz 3 mesiace chodim ku kadernikovi, a ked chcem ist sama do mesta je to problem lebo on malu nechce strazit.Stavam sa coraz menej atraktivna, po porode som pribrala 20kg a nie zhodit, ked sa jedna o sex mozno aj to je pre to ze sa citim taka neatraktivna a preto ho dmietam priam mam z neho strach pred tym som to necitila a som z toho zmetena neviem co dalej som zufala.Vsetko na mna dolieha a som na to sama.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Situace, jak ji popisujete, je neslučitelná s dlouhodobým zvládáním. Odhodlejte se ji radikálně změnit, nebo na to doplatíte nejen manželstvím, ale hlavně svým zdravím. Není možné, aby žena na mateřské dovolené zůstala sama a bez pomoci. Není také možné, aby současně zvládla péči o dítě a také o domácnost. Vážnost situace vidíte na svých snech: mateřství se Vám stalo noční můrou, namísto aby to bylo požehnané období Vašeho života, kdy ze své radosti můžete vrchovatě věnovat svému děťátku. Váš muž má na Vás naprosto nepřiměřené nároky. To, že Vás takto nesmyslně přirovnává ke tchýni, spíše odkazuje na to, že je mimo realitu: obstarat sama bez pomoci tři děti + domácnost jednoduše není možné. Váš muž by se měl vrátit nohama na zem a uvědomit si, že nyní musíte přiložit ruku k dílu OBA. Zrušte jeho špunty v uších a v noci vstávejte střídavě. Vyspíte se aslepoň o trochu lépe. Ale i ta trocha moc pomůže! Spánek je pro Vás nyní velmi důležitý. Rozdělte si starost o domácnost. Jelikož Vy jste celý den k ruce dítěti, měla byste zastat pouze menšinu domácích prací. Se zbytkem by Vám měl pomoci manžel, případně si občasné např. žehlení nebo nákup můžete dohodnout s babičkami, případně kamarádkami. V sexu by Vám Váš muž měl vyjít svtříc. Pokud kojíte, přirozeně, že Vám hormonálními změnami Váš apetit klesá. Frekvenci snižte, a volte také mazlení a nekoitální aktivity.

Komentáře uživatelů ...

9. 11. 2010 16:30:15
Dakujem za radu, ked mala malinka 2mesiace tak sa mi mlieko zacalo stracat, asi zo stresu a vsetkoeho mala bola aj chora boli sme v nemocnici ale teraz je vsetko v poriadku. Lenze od tych 2 mesiacov som nemohla kojit lebo nebolo co, tak sme presli na umelu stravu. Babatko vela vyzaduje a peniazky na neho sa len tak kotulali prec. A tak si manzel zobral druhu pracu aby sme stihali platit seky a hypoteku a dietatko. Musime ratat vsetko do jedineho centa aby to vyslo.. Podla neho je to dost ze sa stara o rodinu po financnej stranke a je to dost unavujuce a ze on ma na to narok sa ist zabavit, lenze bezo mna. a ja musim vsetko ostatne, lenze ked skoncim s upratovanim neostane mi cas na ine len prechadzka s malou a staranie sa o nu. Moja mama mi chodi pomahat ale nemoze casto kvoli praci a svokra ta chodi len 1 za mesiac a to vyhradne len na prechadzku s malou. Dost vela krat sme sa o tom bavyli s manzelom ze chcem aj ja mat aspon hodinu volno od malej ale vzdy som sa rozplakala lebo to ma mna vsetko dolahlo a on odisiel a nic sa nevysiesilo. Stale sa pokusam o rozhovor s nim niekedy pride aj sam akoby sa nic nedialo a vsetko bolo v poriadku. Je to zacarovany kruh.Mozno ked bude mala vacsia tak sa to upravi ale do vtedy len dajako vydrzat.
PhDr.Burdova [Psycholog]
11. 11. 2010 8:56:03
Teď jste plná hořkých emocí a je určitě těžké je všechny udržet na uzdě... Do rozhovoru se pouštějte pouze tehdy, když se na to budete cítit. Vyjadřujte se stručně a pokud možno i strukturovaně. Je důležité, aby "vyjednávání" vedlo k nové oboustranné dohodě. Nyní je to na Vás, kolik si s manželem dohodnete. I málo je lépe než nic. A pamatujte, nebojujete pouze za sebe. Větší pohodu u Vás doma ocení i Vaše dcerka.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy