19143  6. 11. 2010 6:31:27

Antikoncepcia a otehotnenie

Dobrý deň, užívam hormonálnu antikoncepciu CILEST asi 5 rokov. Nemala som žiadne problemy, ale pocula som, že po vysadeni sú problemy s otehotnením. V buducnosti planujem deti. Prosim vasa odpoved by mi pomohla. Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Antikoncepcia vašu plodnosť nemení. Pokiaľ ste bola plodná pred ATK, tak plodná by ste mala byť aj po jej skončení užívania. Normálne ale je, že po vysadení ATK prvé tri mesiace môžete mať mierne rozhádzaný cyklus, ale to sa časom upraví a aj tak sa doporučuje po vysadení ATK minimálne tri mesiace počkať a nechať, aby sa telo "vyčistilo" a pripravilo na tehotenstvo. Takže pokiaľ sa zdravo stravujete, športujete, nemáte vaginálne zápaly, tak je vaše telo dobre pripravené na budúce tehotenstvo. Musíte sa o svoje telo starať. Viac ako ATK na vašu plodnosť pôsobí životný štýl (nadváha), nákaza sexuálne prenosnými chorobami a podobne.

Komentáře uživatelů ...

6. 11. 2010 7:40:54
este som zabudla dodat- chodim na vysetrenia ku gynekologovi a zatial bolo vsetko v poriadku. naposledy som bola v auguste a povedal mi ze by som mala par kil schudnut- asi 5-6kg. snazim sa,drzim dietu. pytala som sa sestricky ci je v poriadku ze antikoncepciu uzivam uz 5 rokov,ona povedala ze sa nemusim coho bat. ale aj tak od zien stale pocujem staznosti na antikoncepciu, preto sa bojim.
6. 11. 2010 11:03:52
dakujem za odpoved budem sa snazit sportovat a robit vsetko aby som nabrala kondicku . predtym mi to nerobilo problem ale odkedy studujem na VS trochu som zlenivela.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky