19160  6. 11. 2010 14:58:22

Zadržiavanie stolice zo strachu

Prosím o radu, moja dcérka dlho zadržiavala stolicu, nakoľko ju v škole naplašili a zbili na záchode. Teraz stolicu nezadržiava, ale na záchod ide len doma poobede, ale keď nemá stolicu dva dni tak má stolicu tvrdú a natrhne sa jej žilka v konečníku. Mám sa obávať najhoršieho? Pomôžte prosím.
Anna.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Na druhou stranu je určitě pozitivní to, že u dcerky vzniká pravidelný režim. Pravidelnost rozhodně podporujte, bylo by dobré, kdyby se v určitou hodinu (třeba po tom jídle) Vaše dcerka pokusila zajít na záchod i jinde, pokud doma se to už daří. Vše můžete podpořit stravou bohatou na ovoce, zeleninu, cereálie, výborný je třeba švestkový kompot. Nevhodné jsou moučné výrobky, rohlíky, knedlíky.. Pokud si dcerka nezajde třeba den a bude jasné, že bude mít stolici tužší, nalijte na dno nočníku z kohoutku 1 cm velmi teplé vody. Když se dcerka posadí a chvíli počká, s "napařením" to půjde mnohem snadněji.

Komentáře uživatelů ...

ynez75
14. 3. 2013 12:42:59
my mame nieco podobne.mojej takmer 3 rocnej dcerke,na vianoce vybehlo crievko.odvtedy tiez zadrziava stolicu,dokonca sedi na pate a trasie ju.doktorka jej predpisala duphaston an upravu stolice a hlavne na to,aby to bolo pre nu prirodzene.tiez casto po kakani krvaca z konecnika,ale nie vzdy je ti povrchove.tiez sa modlim,aby to preslo co najskor

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy