19164  6. 11. 2010 15:53:32

On je prostě jednička (to si myslí o sobě)

Mám o deset let staršího partnera,oba dva jsme rozvedeni a spolu žijeme pět let. Docela si spolu rozumíme až na jeden problém,on má potřebu mě neustále napomínat,komandovat a upozorňovat na to co dělám špatně (protože on to samozřejmně dělá nejlíp). Máme doma tři děti 12,7 a 2 a půl roku a i přesto si udržuji doma pořádek (žádné povalování hraček,oblečení,či špinavého nádobí),on si přesto myslí že nebýt jeho tak doma shnijem ve špíně.

Dům máme moderně zařízený a kdokoli k nám přijde tak se mu u nás líbí a kamarádky se ptají jak to dělám že mám pořád tak uklizeno.Nedávno jsem byla dopoledne v práci a odpoledne jsem odjela na manikúru(děti hlídali moji rodiče)a když jsem přijela domu tak se tvářil jak kakabus že jsem si dovolila odjet a doma nechala takový "bordel",děti nechali pár oblečení v obýváku a na lince po svačině nádobí a on teď musí chudák lítat a uklízet.Podotýkám že zametá na čtyřech se smetáčkem a lopatkou. Už mě pěkně štve jak si myslí že on je pan dokonalý a já bordelářka. Poraďte mi jak ho mám z toho vyléčit,jsem z toho zoufalá.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Je to zbytečné plýtvání jeho a hlavně Vaší energií hrát si hru na pana dokonalého a paní bordelářku. Má-li váš vztah přežít, bylo by dobré s takovými hrátkami skoncovat. Promluvte si s Vaším mužem. Řekněte mu, že Vám jeho chování překáží. Že byste si ráda rozdělila oddělené domácí "kompetence": některé činnosti bude mít komplet na starost on, jiné zase Vy. A nebudete si do svých "specializací" mluvit! Dané oblasti (koš / úklid kuchyně / úklid koupelny / úklid hraček atd..) jsou zodpovedností čistě toho, kdo se o ně stará. Rozdělte si vše hlavně spravedlivě. V případě, že by Váš partner spolupráci nedodržoval, odkažte jej na psychologickou ordinaci pro přehnaný perfekcionismus.

Komentáře uživatelů ...

6. 11. 2010 16:53:33
Jo, to je tak, když se sejdou dva perfekcionalisti. Jiné ženské si naopak stěžují, že chlap je bordelář (např. já), že mu je putynka, jak to doma vypadá a že neumí ocenit, jak ženská pigluje domácnost. Jeden se holt nezavděčí, ať je takovej nebo makovej... Jo, že návštěvy se rozplývají samou chválou, to nic nedokazuje. Vy snad, když k někomu přijdete na návštěvu, ohrnujete nos, že tam mají binec?
6. 11. 2010 20:07:28
Nuz, vas partner je perfekcionista, zvykajte si.
6. 11. 2010 21:14:12
váš partner je skôr magor. Nie nezvykajte si, je to choroba. Mal by sa viac venovať možno iným veciam. Je všade a vždy taký dokonalý? Ja som muž a švagriná takéhoto magora zažila ako partnera... je to hrôza !!!
10. 11. 2010 0:27:19
souhlasím s manželem!!! :-)
16. 4. 2011 21:52:54
No, možná má Váš muž nějaký komplex méněcennosti a snaží se ho na Vás léčit. Buď mu někdo nadává v práci a buzeruje ho a nebo mu něco nejde a cítí se méněcenný. Snaží se svoje mindráky lečit na vás. Nedovolte mu to. ČÍm více budete ustupovat, tím to bude horší a horší. Promluvte si o tom s ním. Naznačte mu jeho špatné vlastnosti, že nikdo není dokonalý.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy