19166  6. 11. 2010 17:14:05

Neviem na neho zabudnúť

Ahoj, cca pred dvoma rokmi som sa zoznámila s jednym
chalanom. Strávili sme spolu jeden celý deň. Výborne sme sa bavili a uz vtedy som si ho nevedela vyhnat z hlavy. Postupne vsak nase kontakty slabli. Páčila som sa mu, aj on mne ale nejak sme nemali odvahu. On ma teraz priatelku, ja priatela, ale jediny chlapec na ktorého neustale myslim je predsa len on. Cítim sa preto nanič, preto mam rada svojho priateľa, ale to co cítim k tomu "prvému" je silnejsie. Viem, že on ma priatelku kt.miluje (ved som ich uz aj spolu videla a bol to priserny pocit) a viem aj to že medzi nami nic nebude, ale jednoducho musim zabudnut a nejde to. Možno to bolo lebo to bol prvy chalan do kt. som sa zalúbila, mozno sa to niekomu bude zdat ako uplne bezvyznamny problem, ale velmi ma to trápi. Mám pocit ze klamem samú seba, svojho priatela, vsetkych, ked vacsina mojich myslienok je o ňom :(

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Je jasné, že lásku si jen těžko dovedeme zakázat. Velmi hezky se zamýšlíte, jakou roli hraje i to, že on je Vaše první (platonická) láska. Víc věcí tam může hrát úlohu, například, že On je pro Vás nedostupný, zatímco Váš přítel je tady a chce Vás. Tyto obvyklé pasti "zamilování jinde" je dobré případně odhalit, protože by Vás mohly svést na scestí: změnila byste partnera, ale vlastně byste si nepomohla. Pokud na nic takového nepřijdete, dále máte dvě možnosti. Buďto to trochu necháte na osudu a budete doufat, že jestli vy dva skutečně máte patřit k sobě, tak se dřív nebo později nějak potkáte. Nebo zkuste sem tam "nahodit udici", v běžném přátelském kontaktu, pohledem, smskou, a podle jeho reakce budete vidět, co cítí on k Vám. Vždy nakonec můžete s pravdou ven a to Vám také dá finální rozřešení, které pořebujete. Ale asi si situaci předtím trochu prozkoumejte, ať třeba nenarazíte jen na chladné odmítnutí.

Komentáře uživatelů ...

6. 11. 2010 17:48:57
Neztrácejte naději. Třeba je to u nich s tou jeho partnerkou tak jako u vás. Třeba to taky není tak silné. Zkuste trochu sondova, pomáhejte náhodě, snažte se mu být na blízku... Uvidíte, že se jednou sejdete.
6. 11. 2010 20:00:07
Ak sa trapis, su viacere moznosti. Povedz mu na rovinu, co k nemu citis, viem ze to chce odvahu ako hrom, ale ulavi sa ti. Ved sme len ludia a nemame sa preco hambit za svoje city. Mozno ta aj on miluje. Alebo sa budes este v tichosti trapit, a pokusat sa na neho zabudnut.Zabuda sa tazko, chce to minimalne rok.
6. 11. 2010 22:24:07
Dakujem vám...:) vazim si vase rady... ale myslim ze on ju ma velmi rád..ved su spolu dlhsiu dobu,a vidim tie ich odkazy na nete...ale urcite beriem vase rady na vedomie...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy