19194  7. 11. 2010 14:19:38 - evina401

Opilý a žárlivý muž

Dobrý den. Měla jsem skoro 4letý vztah s mužem, který byl chronicky žárlivý, hlavně když byl opilý. Pokaždé, když byl opilý mě urážel, sprostě mi nadával a když jsem něco udělala, tak říkal že jsem k ničemu a nic nedokážu.Potom přišly i nějaké facky a vše rozmlácené.Raději jsem seděla doma a ani nikam nechodila, aby byl klid.V této době jsem si jěště prožila přepadení a skoro znásilnění.Po tomto všem mám nervy jako uzlíček a strašně sražené sebevědomí v určitých věcech bezmoc a strach.Mám nyní přítele,který je ten koho jsem hledala snaží se mi vysvětlit že je vše za mnou.Mám ale stavy kdy strašně vybouchnu a právě to poslouchá můj nový přítel. Nechci ho ztratit. Proto prosím o radu co mám dělat,abych zase začala žít normálně a přestala se pořád něčeho bát a vše se mi nevracelo děkuji

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Prošla jste si skoro 4 roky trvajícím bezohledným vztahem plným strachu a hrůznou zkušeností přepadení. Je velmi pravděpodobné, že ve Vás doznívají různé traumatizující vzpomínky a máte pocit, že se k dalšímu životu ještě nedovedete postavit hrdě a zpříma. Je to úplně logické. Dopřejte si dost času na nový začátek. Zajděte si i k psychologovi, vše ještě jednou proberte a definitivně uzavřete. Hýčkejte se, pečujte o sebe, odměňte za to, že jste něco tak těžkého úspěšně dokázala. Nejen zvládnout, ale i nasměrovat k lepšímu: máte nyní nový a harmonický vztah. Obnovte kontakty se starými kamarádkami a známými. Začněte nový život. Vaše minulá zkušenost je nyní Vaše vnitřní bohatství.

Komentáře uživatelů ...

7. 11. 2010 14:43:24
Přiznám se, to já bych s chlapem, který pije alkohol, nechodila. Sestře se stalo to samý, ten její byl agresivní, když byl opilý a jen on měl pravdu, nikdo jiný. Takový chlapi se mi hnusí a je nejlepší se jim vyhnout obloukem. Divím se, že jste to s ním vydržela skoro ty 4 roky. Zkuste si s novým přítelem promluvit, že se ještě bojíte, a ať Vaše výbuchy nebere vážně..ono se to časem upraví..a pokud ne, tak já bych zašla třeba k psychologovi. Tam jsem také skončila po rozchodu a pomohlo mi to.
7. 11. 2010 14:45:16
Myslím, že by ste mali počkať na vyjadrenie odborníka v tejto kategórii, no ja osobne by som na vašommieste vyhľadal psychológa astav riešil.
7. 11. 2010 17:04:00
Cudujem sa Vam; ze ste to 4 roky vydrzali s nasilnikom, ktory vas psychicky nicil. Ale teraz je super, ze mate po boku milujuceho muza. Chce to cas, aby sa rany na dusi zahojili. Vela sa rozpravajte o vasich pocitoch s priatelom, vyrozpravajte sa priatelke, mame, pomaha to. Potrebujete nabrat stratene sebavedomie. precitajte si dobru knizku, hoci i o sebavedomi. Netrapte sa a nemyslite na to co bolo. Zite pre pritomnost a pre svoju lasku. Drzim Vam palce!
9. 11. 2010 20:21:26
to je ubohe ja by som mala uz kufre pred dverami on alebo ja a este by dobre odomna aj dostal.co by som mala po ruke tym by som ho ovalila

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy