19225  8. 11. 2010 8:32:09

Přibouchnutý palec

Syn si při hře přibouchl palec na ruce do dveří, nehtové lůžko má hodně nateklé, modré, asi plné krve. Doporučujete návštěvu chirurga a strhnutí nehtu nebo máme nehet nechat odrůst? Můžeme dělat ještě něco jiného - namáčet do nějaké lázně, mast atd.?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ ho prst veľmi bolí, bolo by vhodné posúdenie lekárom. Niekdy je nutné nahromadenú krv uvoľniť. Ale nechať strhávať asi nutné nebude, časom to samo odrastie, treba len počkať.

Komentáře uživatelů ...

8. 11. 2010 9:43:07
Paní, vy vážně doufáte, že se úraz, i takový drobný, dá posoudit takto po internetu? Od čeho by pak byli doktoři. Vy sem stále vršíte nové a nové dotazy, které se tu stejně řešit nedají, a těch starých, které na to čekají, si vůbec nevšímáte. Co takhle něco poradit a hezkého a potěšujícího napsat třeba té mamince šestileté holčičky?
8. 11. 2010 12:26:30
Napsala jsem sem svůj dotaz, protože tyto webové stránky se nazývají zdravotní poradna. Myslíte, že pokud se s dotazem o radu obracím na poradnu sama, můžu někomu na jeho lékařský dotaz odpovědět? Nečetla jsem ostatní otázky, asi nemám tolik času jako vy, že si tyto stránky pročítáte pro zábavu.
8. 11. 2010 13:32:43
Osobně si myslím, že strhávat nehet nebude nutné. Nehet nejspíš sleze sám (i když spíš záleží na míře poranění) nebo modré místo postupně odroste. Záležít, jak ho místo nyní bolí. Navštivte dětského lékaře, ať to posoudí. Případně vás přepošle na chirurgii, ale nejspíš ne. Po úraze mohlo mít význam chvíli namáčet do ledové vody, teď už s tím nedělejte nic.
8. 11. 2010 13:47:44
Pokud je pod nehtem větší rak..nebo ta krev jak píšte, tak se to většinou propíchne jehlou, aby pod nehtem nebyl tlak. Nevím, jak ten nehet vypadá, ale radši zajdite k lékaři.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí