19230  8. 11. 2010 9:46:16

Jak poznat včas Mimoděložní těhotenství?

Dobrý den, ve středu bych měla být přesně 5tt+0d. Na kontrolu jsem ale objednaná až za 2 týdny ve středu, to bych měla být přesně 7. týden. Chtěla bych se zeptat, zda bych již teď mohla mít nějaké příznaky kdyby se jednalo např. o mimoděložní těhotenství? Jak takové těhotenství zavčas poznat? Do první kontroly asi budu docela ve stresu jestli je všechno v pořádku.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Na to ani nemyslite. Nedá sa to veľmi a ani včas rozpoznať. Obvykle ak máte pozitívny test a na UZ od 5 tt nie je nič vidno, je nutné urobiť vyšetrenie HCG z krvi, aby sa zistil skutočný vek gravidity, ak ani o týždeň nie je na UZ nič vidno a hodnota HCG rastie, tak až vtedy treba myslieť na mimomaternicové tehotenstvo. Inak sa to diagnostikovať nedá. Je nutné k tomu v ultrazvukové vyšetrenie. Pokiaľ by ste mala veľmi silné kŕčové bolesti v podbrušku buď na pravej alebo ľavej strane, na UZ by v maternici nebolo nič vidieť, k tomu by ste začala silne krvácať, treba opäť myslieť na možnosť mimomaternicového tehotenstva.

Komentáře uživatelů ...

24. 6. 2011 13:41:30
ja jsem na zacatku 7 tydne nemam krece ale na leve strane mam jen zridka male popichnuti nevim jestly to neni jen od vetru mam ted tuhou stolici jsem trosku vystrasena

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk