19288  9. 11. 2010 15:48:54

Chlamýdie a spolehlivost vyšetření?

Dobrý den. V srpnu jsem podstoupila vyšetření na Chlamýdií z moči, výsledek byl negativní. Partner ale tvrdil, že jsem ho nakazil já. O měsíc později mi to nedalo, šla jsem na gyn. a lékař mi udělal prvotní rychlý test s odečtem do 20 min.- a byly tam. Dostala jsem Azitromycin 500 na 3 dny, brala jsem jej snad na minu tu přesně a dodržela absolutní sex.abstinenci. Po měsíci jsem šla opět ke gyn., udělal mi opět rychlý test /na moji žádost/ a dále vzal stěry a poslal je do laborky. Výsledek kultivace a chl. byl negativní. Všude čtu o testu na protilátky z krve, tak jsem požádala ještě praktika o tento rozbor, ale ještě čekám na výsledek. Všude čtu, že bakterie nemůže přežít bez buňky, že může cestou do laborky "umřít" atd. Můj dotaz tedy směřuji k závěru lékaře, že jsem zdravá - mou se uklidnit a věřit, že to tak je,? nebo se vážně může stát chyba a výsledky mohou být falešné /např. při chronicitě atd/. Pro jistotu jsem byla ještě na urologii a taky čekám. Vím, že jsem se rozepsala, ale trápím se trápím a předem děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Je nutné počkať si na výsledky z vyšetrení. Rýchlo testu sa na 100% veriť nedá. Chlamýdie sú liečiteľné, ale niekedy ich liečba je zdĺhavejšia ako by človek očakával. Pokiaľ výsledky budú negatívne, tak ste v poriadku a úspešne ste infekciu zvládla, ale problémy a symptómy môžu ešte nejakú dobu pokračovať, pokiaľ sa telo nezregeneruje úplne.

Komentáře uživatelů ...

9. 11. 2010 21:10:50
pri chronickej infekcii nemusia byt chlamydie vo vytere zachytene, treba sledovat titer protilatok ci klesa...
11. 11. 2010 13:36:18
v prvním testu zachycené byly, ve druhém a třetím již nikoliv....
15. 11. 2010 10:33:07
Dobrý den, tak zase já, mám v rukou krevní testy, nejsou v nich uvedena žádná čísla pouze slovní vyjádření (sáhodlouhá) ---- CHl.tr. IgA - negativní, IgG - pozitivní, doporučení na kontrolní odběr krve za 2-3 týdny, MUDR. z laborky píše o reaktivaci nebo odeznívající infekci (kéž by). Na tomto prvním jsem byla měsíc po ATB léčbě,jsem pořád unavená, mám bolesti hlavy, svalů, kloubů, už snad i šlach, hodně dělá psychika, ale i ty potvůrky, zdá se. Ty stěry na gynekologii vyšly první (rychlý, odečet do 20 min.)pozitivně a další dva negativně (jeden rychlý do 20ti min. a druhý normálně do laborky,výsledky byly za 2 týdny, ale počátkem prosince jdu na velkou kontrolu, tak si vyžádám ještě opakované. Chtěla bych normální sex. život, pořád v duchu řeším, zda jsem nakažlivá či nikoliv, gynekolog napsal zdravá a prakticky toto samé mi řekl i doktor, když viděl viděl výsledky krve - tedy neřekl zdravá, ale řekl, že to bude v pořádku.Prosím o odpověď a velmi děkuji.
15. 11. 2010 22:52:56
Potíže naznačují chlamydie pneumoniae Dědek.
16. 11. 2010 13:38:26
tak ty jsem si nechala dělat taky a mám je negativní ve všech výsledcích
17. 11. 2010 9:08:32
tady se posuzují zdravotní potíže, a jedině test PCR .zdraví Dědek.
17. 11. 2010 17:25:02
na ORL naqšli aktivního strpetokoka pneumonie .... a možná že své dělá i psychika, letošní rok byl stresově tak náročný, že se divím, že ještě funguji.... Kačenko, jak jsem psala výše z krve IgA negativní a IgG pozitivní .....doktor říká v pořádku, ale já se bojím normálně sexuálně žít :-( dá se z krve poznat infekčnost?

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie