19302  9. 11. 2010 20:40:42

Antikoncepce a sex?

Ahoj. Chtela bych se zeptat, jestli antikoncepce muze ovlivnit chut na sex a jestli vymena prasku tento problem vyresi? Dekuji za odpoved.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Áno, stáva sa to mnohým ženám, že akonáhle začnú užívať ATK, tak na sebe spozorujú zníženia libida, teda sex. túžby. Niekedy skutočne postačí výmena ATK preparátu, alebo niekedy je nutné hormonálnu ATK úplne vylúčiť a zvoliť inú ochranu pred tehotenstvom.

Komentáře uživatelů ...

10. 11. 2010 10:43:48
Ahoj, ačkoliv můj gynekolog to popírá, z dlouholeté zkušenosti můžu potvrdit, že pilulky snižují chuť na sex. Brala jsem je skoro deset let, převážně marvelon, ale zkoušela jsem i jiné druhy. Pak jsem to vysadila a stala se ze mě úplně jiná ženská. Po dvou letech bez hormonů jsem si nechala zavést mirenu (po dětech), a ta nemá na libido vliv, chuť je pořád velká. Navíc to má výhodu, že menstruace se změnila v zanedbatelné špinění a mám lepší pocit, že si nelikviduju ledviny a zažívání. Možná to působí na každého jinak, ale mám kamarádky, které měly z prášků stejné pocity.
10. 11. 2010 14:23:24
Dekuji moc za odpoved :-) pritel je nastesti hodne tolerantni, ale rozhodla sem se kvuli nemu s tim neco udelat, protoze citim, ze je to prave kvuli tem praskum (teda doufam :-) ) tak snad se to zlepsi a budeme mit zase spokojeny sexualni zivot

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky