19733  20. 11. 2010 14:14:18

Špatná minulost partnera

Dobrý deň, prosím o radu.
Jak se vyrovnat se špatnou minulostí svého partnera. Jsme spolu asi 7 měsíců a předtím jsme se znali několik měsíců jako kamarádi. Působil na mě vždy jako hodný, slušný a tichý kluk. O to víc mě pak překvapilo, co o sobě říkal, když jsme se začali sbližovat. Snažil se na mě zapůsobit jako machr, co všechno zná, všechno vyzkoušel a všechno ošu. Vyprávěl mi, jak na VŠ hulil trávu, aby zapadl do party, a jak zkoušel všechny možné i nemožné sexuální praktiky.

Všechno to bylo podáno tímto stylem - on velký borec a já uťáplá puritánka, když jsem nic takového nedělala. Hrozně se tím u mě shodil a nechápu, že jsem s ním po těchto hláškách vůbec začala chodit. Ale znali jsme se už poměrně dlouho předtím, byla jsem zamilovaná a bylo zřejmé, že tohle všechno je jen nějaká trapná póza. Bylo to kolikrát až komické, protože tento "machr" nedokáže vzít do ruky ani telefonní sluchátko, nemá prakticky žádné kamarády a stydí se hrát i obyčejný Kufr. Později z něj vylezlo, že vlastně nikdy neměl vztah, jen asi tři dlouhodobé partnerky na sex, 7 holek na jednu noc z inzerátů a 5 placených prostitutek.

Jsme spolu, bydlíme spolu, vše se zdá být fajn, ale jeho hrozná minulost mě pořád trápí. Snažila jsem se s ním o tom několikrát mluvit, dokonce přiznal, že to byla blbost, ale pořád mám v hlavě, jak se k tomu stavěl před půl rokem, a nedokážu to jen tak vymazat. Pořád si říkám, s kým to vlastně chodím. Takového člověka můžu mít ráda, může mi s ním být hezky, ale těžko si ho můžu vážit. Myslíte, že tomu mám dát ještě šanci, nebo se raději rozejít, abych nás oba natrápila?

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Zdá se mi, že to i sama vidíte, že prapříčinou všeho je jeho problém se sebedůvěrou. Přecejen, seznámení na jednu noc přes inzerát a prostitutky, mluví o jediném: nevěří si, zda je schopen dívku oslovit, pozvat na rande, absolvovat pak celé to dlouhé oťukávání s rizikem, že se ztrapní. Aby se pak mohl cítit jako "velký chlap", chlubí se alespoň nasbíranými sexuálními zkušenostmi, které tedy zákonitě že má. Těžko můžu takto na dálku radit, jestli se máte rozejít nebo ne. Pro Vás bude důležité zjistit, do čeho všeho nesebedůvěra partnera ve Vašem vztahu ještě zasahuje, a jestli to prakticky znamená problém. Váš přítel se třeba také může vyhýbat se ke svému životu dospěle a zodpovědně stavět, dodržet, co slíbí, může mít daleko od slov k činům. Ale také nemusí.. To, že nemá přátele nepodceňujte a zamyslete se nad tím, proč asi. Pozor, může mít také problém vážit si Vás! Jak je schopen Vám imponovat? To jsou všechno důležité věci, které promyslete, než se rozhodnete co dál. Přeji Vám šťastnou ruku!

Komentáře uživatelů ...

20. 11. 2010 16:17:05
Slečno, když jsem začal číst, chtěl jsem vám poradit: Udělejte ze sebe taky takovou a vykládejte mu, s kolika klukama jste to táhla a jak vám to dělali... Ale ne, ke konci jsem zjistil, že k tomu přistupujete mnohem zodpovědněji. Vy ho máte ráda a nechcete ho opustit, proto jste sem dala ten dotaz. A vy si ho budete vážit: Za to, že překonal ten nezodpovědný styl života, že opustil promiskuitu a flámy a trávu a flákání od nikud nikam, že kvůli vám tohle vše dokázal.
20. 11. 2010 16:30:47
možno z toho čo vravel nie je ani desatina pravdy,chcel na vás len zaposobiť,ale je to nezrelý chlapec do vzťahu,ak seká latinu a máte ho rada,uvidíte z jeho správania čo je vlastne zač.Možno nebolo ani 5placených holek a 7 jednorazoviek.Ak si myslíte, že je fajn chalan,skúste to s ním.
23. 11. 2010 17:02:13
Dobrý den, velmi děkuji za Vaši odpověď. Máte pravdu, problém je asi hlavně v jeho nízkém sebevědomí. Údajně se mu kdysi něco špatného stalo, následkem toho se zatvrdil a vytvořil si kolem sebe jakousi krustu, pod kterou prakticky není možné se dostat. Je silně introvertní a těžko se s ním komunikuje. Má také tendence mě občas shazovat, a to zrovna v oblastech, kde má sám nějaký problém. Například si mě rád dobírá kvůli mé údajné nadváze (jenže já mám 57 kg na 170 cm a on váží více než dvakrát tolik!). Kolikrát taky pronese jen tak mezi řečí věci typu "ty nejsi moc ukecaná, ty nemáš moc velké sebevědomí," které přesně sedí na něj. Když spolu hrajeme karty a on prohrává, nese to velmi těžce a kolikrát se mnou pak vůbec nemluví a trucuje. Zkrátka si pořád potřebuje dokazovat, že je ten "lepší" a nechápe, že já s ním vůbec nesoutěžím a soutěžit nebudu. Jinak se ke mně chová moc hezky, a kdykoli ho upozorním na nějaký takový problém, omluví se mi a vypadá zkroušeně. Myslím si, že když by na sobě zapracoval, odstranil všechny své komplexy, přiznal si své chyby a postavil se k nim čelem a začal se mít rád, mohl by to být dobrý partner. Takhle, za těchto okolností, si ho ale vážit nedokážu. Možná jsme se měli potkat až za několik let, nebo naopak před mnoha lety v minulosti.
PhDr.Burdova [Psycholog]
26. 11. 2010 11:43:44
Myslím, že s ním o jeho slabinách umíte bezvadně komunikovat. Taky mu díky Vaší vyzrálosti neskáčete na jeho hru na závodění. To je dobré hlavně pro Vás, ale i jeho tím mimoděk inspirujete k nějakému vývoji. Věřím, že u Vás nic nestojí v cestě, aby se situace dobře vyvinula.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy