19801  22. 11. 2010 13:21:25

Stopoření penisu u syna

Dobrý den,
chci se zeptat, mám dva syny jednomu je 8 a druhému 3roky. U staršího nepozoruji stopoření penisu a zdá se mi, že ho má stále stejně velkého, jak před dvouma rokama. To ten mladší ho má většího a běžně se mu stopoří, při koupeli, když jde na toaletu a pod.. U staršího nic nepozoruji. Je to problém. Děkuji za odpověd.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ v inom jeho rast a vývoj nezaostáva, tak si nemyslím, že by v tom mohol byť problém. Predsa chodíte na pravidelné detské kontroly, takže ak chcete mať istotu, informujte sa u svojho pediatra.

Komentáře uživatelů ...

22. 11. 2010 13:36:02
To, že nemá erekci ve vší přítomnost, ještě neznamená, že ji nemá vůbec - třeba se už před maminou stydí. Zkuste mu ho třeba při koupeli trochu podráždit. Zdůvodnit mu to můžete snadno: Je přece potřeba vymýt to "svinstvo" pod předkožkou. Taky je možné, že už si navykl masturbovat - ano, už v 8 letech to je možné. Proto je pak "vybitý".
22. 11. 2010 14:08:37
Penis roste nerovnoměrně, krátce po narození roste dost, v období 6-10 let moc neroste. Intenzivní růst začíná tak kolem 11 roku, s nastupující pubertou. Určitá velikost by tu být měla, ale to snad kontrolovala dětská lékařka. V 8 letech se možná snaží erekci před matkou potlačit. Jednorázově by šlo penis zkontrolovat, jak popsáno výše. Při koupeli mu sama přetáhněte předkožku a vzadu s ní krátce manipulujte. Velikost při erekci je nakonec podstatná, ne v klidu. K lékařce bych šel jen pokud by nešlo docílit erekci a velikst byla hodně malá. Kluci v tomto věku mají ale pindíky výrazně menší než dospělí muži.
23. 11. 2010 17:09:54
Určitě nemusíte mít strach o velikost penisu,poporoste mu během několika roku než přijde do puberty.Možná to nebude ani htak hrozné s tou erekcí,ale je dobře,že jste si toho všimla.Zkuste tedy při koupeli předkožku úplně stáhnout a zcela obnažit žalud a chvilku mu to omývat.Potom mu to osprchujte,přetáhněte zpátky a to samé udělejte při osušování.Nenápadněte ho můžete pozorovat i při ranním močení,kdy je penis většinou ztopořen.Je to v zájmu zdraví Vašeho syna.
23. 11. 2010 19:53:51
Děkuji za odpovědi.
Wolf
18. 1. 2011 22:00:52
Dobrý večer, u 8 letého syna bych tento stav neřešil. Nezlobte se, ale domnívám se, že v 8 letech už chce mít (nevědomě) své soukromí. Samozřejmě záleží na vyspělosti (duševní) toho hocha. Ovšem za lékařem bych opravdu nechodil. Není důvod. Jak zde bylo psáno, spíše si myslím, že se stydí a "hlídá se." Pokud s tím přeci jen bude mít problém, určitě se to dozvíte. Takto bych to ale nehrotil. Wf.
16. 11. 2011 19:45:31
Dobrý den když je penis stopořeny tak mužu si ho přetáhnou bojím se že mi praskne uzdička .
anetka70
30. 6. 2012 9:01:58
Dobrý den Spozorovala sem u svého 12 letého syna že když má stopořelý Penis tak nemá Žalud ale někaký koneček nebo tak něco..Můžete mi poradit jestlis ním něco není nebo tak něco Děkuji..:)
Bader
30. 6. 2012 16:46:39
Anetka70 - neviem či ešte nájdete svoju otázku, ale i tak: Ten konček je predkožka. Je pravdepodobné, že vášmu synovi pri stoporení nedochádza k odkrytiu žaluďa a zostáva skrytý v predkožke. Príčiny môžu byť dve menej pravdepodbná, že má trochu väčšiu predkožku a tak sa nestiahne pri stoporení a žaluď vlastne skrýva ďalej. I tak, ale je nutné aby syn predkožku sťahoval a vykonával minimálne omytie od smegmy a udržiaval žaluď čistý. Horšia možnosť je, že má zúženú predkožku a to musí vidieť urológ aby to posúdil a navrhol riešenie. Ak neviete o čo konkrétne ide je vhodné to so synom rozobrať. Ak si netrúfate požiadajte niekoho komu dôverujete z mužskej strany. Primeraný vekom a môže to riešiť buď rozhovorom, alebo nenápadne napríklad v spoločných sprchách na kúpalisku a pod.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí