19829  22. 11. 2010 20:52:58

Předčasná menopauza po vysazení antikoncepce?

Dobrý den,
letos v dubnu jsem vysadila HA a menstruace se nedostavila. A nedošlo k ní ani po injekci v červenci. Dělali mi krevní testy, samozřejmě nerovnováha hormonů a bylo mi řečeno, že jsem v předčasné menopauze (35 let). Bylo mi od lékaře doporučeno znovu užívat stejný druh antikoncepce, zkoušela jsem to i dál bez ní. Po počátečních problémech (nejčastěji návaly horkosti), kterých postupně ubývalo se menstruace ale i nadále nedostavila. Co mám dělat? Bráním se užívání hormonů (brala jsem je skoro 10 let), ale zároveň mám strach z osteoporozy. Nevím jestli mám ještě čekat, zda si s tím tělo poradí samo. Uvažuju o jiném gynekologovi. Budu ráda, když mi jak koli poradíte.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Estrogény môžete prijímať aj v strave, či vo forme prírodných prípravkov ako je napr. Sarapis soja. Sója všeobecne obsahuje fytoestrogény, ktoré vám môžu z časti chýbajúci estrogén nahradiť. Okrem estrogénu kosť potrebuje aj vitamín D a Ca (kalcium), opäť telu dodáte vo forme stravy, pobytom na slnku a športom. Vyhnite sa nadváhe! Zbytočne zaťažuje kĺby a kosti.

Komentáře uživatelů ...

11. 1. 2011 16:53:51
Dobrý den,jsem stejný případ jako Vy,jen mě tato skutečnost zastihla ještě před 30.rokem.Doktor mě doporučil to samé.Jenže po hormonech mi nebylo vůbec dobře,mé stavy by se daly přirovnat k depresím.Je to už skoro 13 let,jsem bez substituční léčby.Kupuji si volně prodejné přírodní preparáty,doplňuji vápník,snažím s dodržovat správnou životosprávu,dostatek tekutin a hlavně pohyb.Nutno podotknout,že s tím moc lékaři nesouhlasí,ale pomoci mi nedokázali.Jen jsem střídala různé hormonální preparáty,které jsem platila a následně je nesla zpět do lékárny k likvidaci,protože jsem se po nich cítila,jak jsem již uvedla výše.Nemohla jsem téměř fungovat,stálé návaly ve dne v noci,nedostatek spánku,a další život strpčující psychické a fyzické problémy.Změnit lékaře můžete,většinou nejprve nutí hormony s tím,že na přírodní preparáty je času dost.Takto jsem absolvovala 3x.Třeba budete mít více štěstí při výběru gynekologa.Držím palce.Bývala jsem z toho dost špatná,ale děti mám.další již neplánuji a v jistém ohledu mi kamarádky závidí.Jen doufám,že mě zdraví nezradí.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky