19955  25. 11. 2010 19:33:58

Nějasnosti ve výsledcích

Potřeboval bych poradit ohledně těchto výsledků. U chlamydie je pozitivita pouze u rodové v IgA 1,66. ref mez 0.9. Podle mě se jedná o chronickou chlamýdiovou infekci, ale není mi jasné, kterým druhem chlam. byla způsobena, když ty druhové jsou něgativní. Ohledně borelií se pravděpodobně jedná o vysoce specifickou boreliozu, ale není mi jasné, jestli je z těch hodnot možno poznat jestli se jedná o chronický stav, nebo akutní.
borrelie IgM 1.81 pozitivní
borrelie IgG 2.42 pozitivní

borrelie IgM WB pozitivita anti OspC.
borrelie IgG WB pozitivita anti VlsE, p83

Myc.pneum. IgG 1.25 pozitivní
Myc.pneum. IgM 0.16 negativní

chlamydia IgG 0,05 negativní
chlamydia IgA 1.66 pozitivní
chlamydia IgM 0.60 negativní

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie som lekár, takže vám výsledky nedokážem až tak odborne vysvetliť, to ba ma urobiť váš lekár, ktorý vám dané vyšetrenie robil. Nie je možné urobiť výsledky bez toho, aby ich potom s vami neprekonzultoval, nevysvetlil podrobnosti a neliečil, ak sa preukáže pozitivita. Tomu akosi nerozumiem, zase ja! Takže čo sa týka Borélie, tak výsledky sú pozitívne a ochorenie máte. Je nutné nasadiť ATB liečbu. Ani ja neviem či je to akútne alebo chronické štádium. Ale prikláňam sa k možnosti chronicity. Myc.pneum je negatívny celkový výsledok, pozitívne sú len pamäťové protilátky, čo znamená, že ochorením ste sa už v živote s ním stretla a telo si vytvorilo protilátka, ale v súčasnosti na ochorenie netrpíte. IgA sú považované za markery akútnej infekcie a IgM zvyšuje špecificitu diagnostiky daného ochorenia. lepšie vám to objasniť nedokážem.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie