20033  27. 11. 2010 23:18:40

Mám i já HPV?

Dobrý den,
je mi 15 let, pohlavní styk jsem ještě neměl, ale všiml jsem si, že mám kolem žaludu bílé, až nažloutlé pupínky, což jsou hirsuties papillaris. Bohužel se mi podařilo najít podobné na předkožce (stáhnuté předkožce), také kolem uzdičky, tam je jich nejvíc. Je možné, že to je taky hirsuties papillaris? Také bych měl připomenout, že moje matka měla rakovinu děložního čípku. Nemůže to být s tím spojené? Přenos z matky na dítě? Tyto otázky mi jsou záhadou. Rodiče o tom neví, stydím se jim to říct.
Předem děkuji za odpověd.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
To bez vyšetrenia nie je možné ani potvrdiť ani vyvrátiť. Hirsuties sa obvykle nachádzajú len pod žaluďom a tvoria tzv. korunku. Prenos HPV z matky na dieťa je možný nie len pôrodom a priamym kontaktom s kondylómami ale aj v priebehu vnútromaternicového vývoja. Takéto deti však trpia vytvoreném Papilomatóz hrtana, tá je charakterizovaná mnohopočetnými nezhubnými nádormi, ktoré sa najčastejšie vyrastajú na hlasivkách, ale môžu sa vyskytnúť kdekoľvek v hrtane a šíriť sa do dolných dýchacích orgánov.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie