20106  29. 11. 2010 19:12:55

Problém s močovou trubicí - zánět?

Dobrý den,
už 14 dní mě trápí jeden problém. Skoro pokaždé, když jdu na wc, tak cca 15 - 30 minut po potřebě cítím, jakoby mi močovou trubicí stále něco "protékalo", ale dle mého názoru nic neprotéká a pokud ano, tak velice malé množství, které se nedá detekovat. Jak jsem psal, tento problém už mám 14 dní, zkoušel jsem si vařit urologický čaj, ale nejsem si jist, jestli mi to pomohlo (těžko se to posuzuje, jeden den je to lepší, jeden den horší).
Můj dotaz tedy zní: Mohu být nachlazen či mít zánět močové trubice? Popřípadě pokud bych šel k doktorovi, dá se zánět poznat z moči? Často pracuji o dřevě, a tak by bylo možné, že jsem nastydl, jenže na záchod častěji nechodím, chodím pořád stejně. Ani žádnou nutkavou potřebu nemám, tudíž nevím, jak si mám ten můj problém vysvětlovat.
Měl bych navštívit doktora / jaký postup byste mi doporučili? A co by podle mého popisu sedělo na můj problém? Jsem muž, je mi 18 let. Děkuji moc za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Áno, zápal močových ciest to byť môže. To si overíte návštevou u urológa a ten vám urobí kultivačné vyšetrenie moču. Pokiaľ vyhľadáte lekára zvýšte príjem tekutín a v pití urologického čaju pokračujte ďalej. V lekárni si kúpte Brusinky na močové cesty a užívajte ich dlhodobo, slúžia aj ako prevencia infekcií močových ciest.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot