20231  2. 12. 2010 16:49:47

Břišní záchvaty

Dobrý den,
už 11 rokem mám obtíže v podobě nečekaných břišních záchvatů, které trvají asi 3 hodiny, jsou to křeče, k tomu mám pocit na zvracení, občas zvracím, zimnici, bušení srdce, brnění prstů u nohou a motání hlavy, ted naposledy jsem zvracela i krev a měla teplotu asi 38.6. Prodělala jsem různá vyšetření od koloskopie po biopsii a nikde nic až ted na manometrii a defekografii byl nález a to nedostatečné rozvíjení anorektálního úhlu s poklesem pánevního dna při defekaci, ventrální rektokéla cca 3x2,5 cm spolu si intususcepcí rekta 1.st. Chci se tedy zeptat, zda se bude nějaká ta kýla zvětšovat a je nutné podstoupit operaci rektokély, kterou mi teda doktor nedoporučuje z hlediska potencionálních srůstů v malé pánvi a problémy s otěhotněním, ale zase si myslí, že tyto problémy ustanou.
Chtěla bych vědět rizika, zda bych pak nemusela mít děti a zda by operace pomohla k odstranění těchto břišních kolik. A případně kdybych na ní nešla, zda by mi mohla se kýla zvětšovat a měla nějaké problémy. Děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
K tomu sa vám musia vyjadriť lekári a nie ja. Nemám lekárske vzdelanie som len pôrodná asistentka a o tom či ísť na operáciu alebo nie, a či váš stav je vážny alebo nie, tak to vám musia povedať a rozhodnúť lekár!!!

Komentáře uživatelů ...