20279  3. 12. 2010 20:29:30

Láska k nechtěné osobě

Dobrý den,
chodím do deváté třídy a už od šesté třídy máme jednu hodnou paní učitelku, nejdříve jsem jí nějak nemusela ale pak jsme jí půl roku neměli a mě začala postupem času chybět. V osmé třídě jsem se asi zamilovala do té paní učitelky, každý den jsem za ní chodila a něco jí dávala. Když byla třeba nemocná tak se mi po ní hned začalo stýskat. Nevím čím to je ale časem jsem měla pocit že mám paní učitelku radči než svoje rodiče. Nevím jestli to je v pořádku ale já si prostě nemůžu pomoct já bych pro tu paní učitelku udělala cokoliv. už si ze mě dělají srandu i ve škole že miluji učitelku. Je to normální že mám prostě víc ráda jednu paní učitelku než ostatní..? Nevím jestli mě má p. učitelka taky ráda nebo ne ale t mi nevadí já bych pro ní udělala všechno na světě kdybych mohla.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Pani učiteľka Vám pravdepodobne dáva pocit, ktorý asi doma nezažívate. Venuje sa Vám, počúva Vás keď potrebujete. Je prirodzené, že keď máme takéhoto milého človeka pri sebe, že ho máme radi. A tak si myslím, že pani učiteľka sa stala pre Vás takým človekom, ktorému dôverujete a preto ju máte tak rada. Láska to určite je, ale skôr taká, akú máme k rodičom alebo kamarátom. Skúste však trochu obmedziť dávanie darčekov, môže to byť pani učiteľke nepríjemné a môžete byť sklamaná, ak náhodou niečo odmietne, ale myslím si, že je normálne, že ste ju máte rada. Pripravte sa však aj na to, že pani učiteľka má občas aj zlé dni a občas môže reagovať aj nie milo, aby ste to brali ako súčasť života a nie ako odmietnutie Vás.

Komentáře uživatelů ...

4. 12. 2010 13:37:52
Skôr si myslím, že to bude veľká sympatia a dôvera ako láska. Asi si ste si u nej našla vysnívaný ideál. A predbehla i rodičov.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy