20415  7. 12. 2010 10:41:24

Výsledky I.trimestralniho screeningu

Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o Vas nazor k I.trimestr.screeningu:
Minule tehotenstvi mi skoncilo UPT z genet.duvodu, trizomie pohl.chromozomu z amc, duvodem k amc byly prave tyto testy. Nyni jsem podruhe tehotna, ve 14.tt, v 11.tt mi nabirali krev (Papp-A a volneHcg), zpetne zjistili z UZ, ze mi to pro vyhodnoceni v pocitaci nabrali brzo, a znovu mi nabrali krev ve 13.tt, kdy mi soucasne merili i NT.
Vysledky: NT 1,1mm.
Biochemie v 11.tt Papp-A=0,27 MoM, FHCG=1,11 MoM.
Biochemie v 13.tt Papp-A=0,71 MoM, FHCG=2,26 MoM.
Zaver vysl. 1:1550, negat.screening.
Jelikoz se vysledky vztahuji pry jen na DS, a trizomii pohl.chromozomu by stejne neodhalily, a hlavne kvuli nizkemu Papp-A, ktere jsem mela i pri min.tehotenstvi, jsem se na amniocentezu objednala.
Prosim o Vas nazor, jak byste tyto vysledky hodnotila vy? Mohou byt indikaci k AMC? Uz zadnou jinou konzultaci mit nebudu a nejsem si tim moc jista.
Dekuji moc, Pavla B.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Že sú v úplnom poriadku. Screening na dané genetické vady je negatívny, nič viac sa tým zistiť ani nedá. Pred AMC - amniocentézou by ste mala maž ešte genetické vyšetrenie a genetický posudok, či je vôbec nutné podstupovať mierne rizikový zákrok, len z vlastného presvedčenia alebo nie. Ja by som sa tak do AMC tak nehnala. Pohovorte si vaším lekárom!

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk