20525  9. 12. 2010 14:53:26

Špinění před menstruací

Dobrý den.
Trápí mě červnené stupňující se špinění před menstruací 7 až 13 dní. Podle ultrazvuku nemám myomy, endometriózu, cystu či něco podobnýho. Hormonální test 2. a 14 den cyklu je v pořádku. Měřím si bazální teplotu podle níž u mě dochází k ovulací, protože teploty v druhé fázi cyklu jsou min. o 0,3 stupně vyšší až do příchodu menstruace. Vyčetla jsem, že zvýšení bazální teploty způsobuje nárůst progesteronu po ovulaci. Takže podle toho soudím, že nízký progesteron asi nemám, když teploty jsou zvýšené. Ptám se proto tedy, co ještě jiného by mohlo způsobovat pravidelné minimálně 7 denní špinění před menstruací? Děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ešte doporučujem vylúčenie poruchy štítnej žľazy. Okrem vyšetrenia na jej hormóny, treba vyšetriť aj jej protilátky. Skúsiť nasadiť v druhej polovici cyklu progesterón a ak ani to nepomôže a problém so špinením sa nevyrieši, tak ostáva v zálohe ešte diagnostická hysteroskopia.

Komentáře uživatelů ...

12. 12. 2010 22:48:38
Štítnou žlázu mám v pořádku.Na měsíc mi byl nasazen utrogestan, ale špinila jsem stějně. A co to prosím je ta diagnostická hysteroskopia?
Kacenka [Porodní asistentka]
13. 12. 2010 21:00:02
Je to cielené endoskopické vyšetrenie maternice špeciálnym prístrojom, ktorá umožňuje vizualizovať kanál krčka maternice a predovšetkým dutinu maternice. Poskytuje možnosť diagnostikovať niektoré ochorenia a podľa potreby ich súčasne aj hysteroskopickou cestou operačne riešiť. Vyžaduje si to dvojdňovú hospitalizáciu. A práve toto diagnostické vyšetrenie môže objasniť príčinu krvácania a taktiež nie.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky