20564  10. 12. 2010 16:52:29

Podvázání vejcovodů

Dobrý den,
chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor ohledně podvázání vejcovodů. Mám 2 děti - obě se narodily císařským řezem, nyní jsem těhotná a čeká mě třetí císařský řez. Zvažuji, že bych si při něm nechala udělat podvázání - což mi bylo Dr. nabídnuto, ale je mi 32 let a nevím, sice o čtvrtém dítěti neuvažujeme, ale je to takové definitivní rozhodnutí, a aby jsme někdy nelitovali. Přijde mi to jako taková ztráta ženství, ale bylo by fajn, nestarat se o antikoncepci. Mám také obavu, aby podvázání mi nezpůsobilo nějaké zdravotní komplikace. A v případě, že bych si podvázání nenechala udělat, a chtěli jsme čtvrté dítě, zda by to bylo vůbec reálné - vzhledem ke třem císařským řezům. Zatím jsem neměla vůbec žádné problémy a k císařským řezům došlo 1. porod koncem pánevním a 2. nepostupující porod a obmotaný pupečník kolem krku.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Vy by ste už ani 4 dieťatko mať rozhodne nemohla. Je to pre vaše zdravie veľmi riskantné, takže sterilizácia je vo vašom prípade viac než vhodná!!! Každý lekár vám už ďalšie dieťa nedoporučí!

Komentáře uživatelů ...

17. 2. 2011 16:29:39
Dobrý den.Při podvázánívejcovodů se dále menstruuje? děkuji
Kacenka [Porodní asistentka]
18. 2. 2011 13:28:49
Áno, sterilizácia vás nijak v tomto smere nezasiahne. Menštruácia bude prebiehať ako obvykle, len sa vajíčko nedostane do maternice a spermie sa zase nedostanú k vajíčku.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky