20593  11. 12. 2010 12:13:05 - martin666.m

Ječné zrno/zánět spojivek

Zdravim,
předevčírem sem si odpoledne po škole šel lehnout a probudil sem se v 6 večer a měl sem pocit písku v oku ten večer to bylo ještě dobrý druhy den horsi v pátek a večer sem si to musel už škrábat z ničeho nic se mě to udělalo možná to mám z toho větru dost mě foukalo do oci předevčírem ale nevim co to je mám to jen v jednom oku škrábe to a někd i hodně svědí. tak mě babička dala mast nejakou s antibiotiky co jí předepsal doktor ale ta zabere jen na to svědění tak si ju už dávat nebudu. přikládám foto tak prosim o radu děkuji.

Ječné zrno/zánět spojivek

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ďakujeme za fotku ale nič tam nie je vidno, teda aspoň ja nič patologické nevidím. pokiaľ to trvá už niekoľko dní je vhodné vyhľadať očného lekára. Tzv. jačmenné zrno, čiže odborne Hordeolum predstavuje vlastne akútny zápal mazovej žliazy pri okraji riasy, ktorý býva často vyvolaný infekciou, hlavne stafylokokmi. Okolie zdureniny býva červené, bolí alebo môže aj hnisať. Ďalším typom je chalazión, tzv. vlčie zrno, ktoré sa veľmi ponáša na jačmeň. Ten vzniká zase upchaním vývodu mazovej žľazy vnútri mihalnice. Často má sklon prejsť do chronického štádia, po opúzdrení vzniká nebolestivá hrčka pod kožou mihalnice. Ak je to u vás niečo podobné, tak skúste obklady. Teplú, suchú tkaninu si prikladajte na postihnuté oko asi na 10 minút, 3- až 4 krát denne. V lekárni si môžete zakúpiť kvapky z očianky, ktorá je určená na tento problém.

Komentáře uživatelů ...

11. 12. 2010 16:59:35
Je to ječné zrno. S tím musíš k doktorovi, on na to něco předepíše.
11. 12. 2010 17:02:35
ale není to akutní ne? bude stačič když půjdu v pondělí? protože tedka tam doktor není.
11. 12. 2010 17:06:47
ale nezdá se mě že bych tam měl nejakou bulku tvrdou nebo něco prostě je to jen dost červený a škrábe to jak písek no.
12. 12. 2010 17:08:03
Hordeolum alebo jacmen na tej foto nevidim. Mate to dost hyperemicke, fotka neostra. To mavate bezne tak prekrvene viecko? Chcelo by to navstivit ocneho lekara a urobit stery ci sa nejedna o staf. infekciu. Moze to byt aj neinfekcne napr. meibomitida a pod. Diagnoz je milion pat, na to mame odbornikov. V buducnosti by inak bolo zaujimave vysetrenie cez skype a odosielanie vzoriek cez kuriera :o). Pekna stranka
12. 12. 2010 17:32:41
ne tohle mám poprvé. je to dost červený hlavně z rána pak se to o trochu zlepší. dneska je to uz lepsi jak vcera tak uvidim jestli pujdu za doktorem nebo ne. prostě stalo se mě to tak že se si šel lehnout ve 14:00 odpoledne v 6 vecer sem se probudil atrochu mě škrábalo oko a rozlezlo se to az tak..ale mozna to je nejaka reakce na velkou ofinu protoze si ju furt vyndávám z očí a ještě me celkem dot nafoukal větr tak nevim no snad to bude ok
antonio
2. 1. 2011 14:12:10
hele, je to uplne normalni, vlčí zrno. zajdi si koupit kapky na dezinfikovani. chran to pred pruvanem a pred necistotou. muzes to vymacknout jako uher, ale hned dezinfikovat. mackani boli a muzes to mit i mesice. mas popraskane zilky, to nevadi, ale snaz se v tom nerypat porad. musi se to uklidnit.
5. 10. 2011 15:54:42
přesně tak. je to vlčí zrno. měl jsem to dlouho akutní a teď to mám stejně pořád. je to ucpaná žlázka. vymačkat a desinfikovat opthal kapky. a vyhýbat se prachu a větru.