20660  13. 12. 2010 19:06:39 - t1ka

Opakované kvasinky

Dobrý den,
je mi 16 let a asi půl roku užívám hormonální antikoncepci a mam pořád stejného partnera,půl roku zároveň sexuálního. Měla jsem pravděpodobně kvasinkovou infekci, tak jsem to léčila canestenem6, zlepšilo se mi to, ale po měsíci nastaly obtíže opět (bílý hustý výtok, svědění) tak jsem to zkusila znovu,protože na gynekologii se objednám a vezmou mě nejdřív za cca 10, 14dní. Stále to nebylo ono, tak jsem si koupila femigel a objednala se k lékaři. Dostala jsem menstruaci a cítila jsem se docela dobře, žádné svědění a právě v tom lepším období po menstruaci jsem měla zrovna termín u gynekologa. Dokotorka mě prohlédla a smůla byla že mi bylo zrovna dobře, takže jen ten výtok, napsala mi Clion100 ráno a večer 5 dní. Teď mám 4 den léčby a mam pupínky na pyscích,podrážděnou sliznici a nateklé uzliny v tříslech. Zlobí mě, že mi doktorka neudělala výtěry a mam nejistotu jestli to není něco horšího než mykoza. Už jsem z toho všeho opravdu nešťasná a psychicky zdeptaná.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Zřejmě došlo k reakci na předepsané léky, měla jste to raději zkonzultovat s lékařkou. V případě opakovaných kvasinkových infekcí je třeba dodržovat i další režimová opatření- nejíst sladké, nenosit syntetické spodní prádlo,ale bavlněné, nepoužívat parfemované toaletní papíry ani vložky. Vhodné by bylo i přeléčit partnera, abyste si infekci nepředávali.

Komentáře uživatelů ...

22. 12. 2010 20:41:29
Děkuji za odpověď,ale stihla jsem si ještě zajít k lékaři,kvůli silným potížím mě paní doktorka vzala,i když jsem nebyla objednaná.Diagnóza-genitální opar.Teď dobírám Herpesin 400,stav se mi celkově zlepšil,ale stále mam obavy z kvasinek.
22. 12. 2010 20:42:22
Opar prý pravděpodobně propukl kvůli oslabení opakovanými záněty.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky