20664  13. 12. 2010 20:25:07 - zlata8612

Psychické problémy po potrate, vina!

Velice ted trpím depresí pač je to měsíc co jsem potratila velice jsem si to druhé mimi přála, ale zároven jsem si říkala, že by bylo lepší kdyby nebylo pač jsem se bála, abych znovu netrpěla. Tak tu měsíc brečí a vyčítám si že jsem ho zahubila tím, že jsem chvíli myslela na to, že je to chyba a cítím se velice špatně. Do toho mi přítel řekl, že již po 4 letech ho už nepřitahuji a už ho to tu s naší dcerou nebaví. A radči chodí po hospodách nikdo se mnou nemluví a věčně si dopisuje s jinou. Mám pocit, že mimi vědělo, že ho tu nikdo nechce, že jsem špatná asi ve všem. Tak se tu pomalu hroutím, že partner na mě kašle a já se tu topím v sebelítosti, že když jsem to mimi tak chtěla neměla jsem právo chtít, aby nebylo. Děkuji za radu s pozdravem Zlata

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Zlatka, Vaše bábätko ste potratili, lebo asi tam bola nejaká genetická chyba a keby sa narodilo, tak by malo veľmi ťažký život a bolo by asi postihnuté. Veľmi rozumiem tomu, čo píšete, no nie kvôli Vašim myšlienkam ste oň prišli. Ja viem, že rozum teraz hovorí jedno a Vaše emócie cítia druhé, ale toto je tak veľká strata, že musí iba prebolieť. Váš partner je veľký slaboch a prepáčte, že to píšem, ale namiesto takýchto sprostých slov by Vám mal byť oporou a ak Vás v tejto chvíli nepodporí, tak je asi aj lepšie, aby práve on nebol vo Vašom živote. Zlatka, nik nevie, prečo niektoré detičky sa narodia a niektoré nie, ale Vy jedno dieťa máte a to Vás potrebuje a druhé určite tiež raz príde! Ak by ste sa dlho necítili dobre, zdôverte sa svojmu gynekológovi alebo zájdite za psychológom či psychiatrom. Držím palce, nech to celé čo najrýchlejšie prebolí.

Komentáře uživatelů ...

21. 12. 2010 14:22:54
Zlatka, je smutne ako sa k Vam zachoval Vas partner. Mal by byt Vasou oporou a psychicky Vam pomoct, povzbudit. Netrapte sa, prijmite skutocnost, i ked je to bolestive. Drzim Vam palce!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy