20689  14. 12. 2010 18:45:28 - pucik3

Podezření na srůsty

Dobrý den,
zajímalo by mě jak velká je pravděpodobnost srůstů po císařském řezu a jak moc mohou srůsty ovlivnit další otěhotnění? Jak se dají srůsty poznat podle příznaků a dají se odstranit?Mé první otěhotnění se povedlo hned na první pokus,teď v červnu jsme se s manželem /necelé 2 roky po porodu císařským řezem/začali pokoušet o druhé miminko.Měřím si bazální teplotu,sex máme každý měsíc jen 5 dní kolem ovulace,jím kyselinu listovou a vitaminy babyplan. Místo otěhotnění mě začal trápit podbřišek.Tak 3 dny před očekávanou menstruací mi ztvrdne podbřišek/děloha?/,jako když se nafoukne,tlačí mě to ve stoje,v sedě jen snad vleže ne/,to vše trvá celou menstruaci/6 dní/ a po ní zas potíže odezní do další menstruace.Nikdy dřív jsem tyto potíže neměla,je to otravné a já se bojím zda to nemůže signalizovat třebas právě srůsty.Bolesti nemám,jen klasické menstruační,po porodu tedy výraznější než před ním. U dr.jsem byla,řekl,že by srůsty běžnou prohlídkou nepoznal,dělal mi i utz.,nic nenašel,jen mi řekl,že uvnitř vidí malou cystičku a že se mi nejspíš brzy uvolní vajíčko tak to teď máme intenzivněji zkoušet.Tak se také stalo a zas nic.
Pokud se nám prý do dubna nepodaří otěhotnět tak by mě poslal na laparoskopii.Duben je však strašně daleko a mě trápí nejistota a nevím zda se mám znepokojovat.Děkuji moc za radu.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
To, zda se jedná o srůsty jinak než laparoskopickou operací nezjistíte. Před nějakým zásadnějším výkonem se většinou volí ještě hormonální léčba na podporu otěhotnění, ale o všem se musíte domluvit s Vaším gynekologem. Moc Vám držím pěsti, neztrácejte naději, jistě se to podaří!

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky