20740  16. 12. 2010 17:22:13 - jiskr

Strach a deprese

Dobrý den,
mám problém a z určité části si za něj můžu sama. Tento rok jsem dokončila vysokoškolské vzdělání. Dlouho jsem hledala práci, nakonec jsem byla přijatá jako recepční. O práci jsem velmi stála, i když neměla s mým oborem nic společného. Dívka, která mě zaučovala, byla však velmi divná, chovala se ke mně arogantně, nebo mě přehlížela. Snažila jsem se s ní navázat přátelský pracovní vztah, ale ona na to nijak nereagovala spíše naopak. Nechtěla mi pořádně nic vysvětlit, když jsem chtěla s něčím pomoc, tak to odmítla. Dostávala jsem z ní stavy úzkosti, a když jsem na ní měla promluvit, chtělo se mi zvracet, trpěla jsem průjmem a doma jsem brečela. Rozhodla jsem se to řešit, tak jsem si na ní šla stěžovat, ale bohužel nejsem moc průbojná a tak jsem se blbě vyjádřila. Nakonec jsem napsala nadřízené email, kde jsem jí to napsala. Nakonec to dopadlo, že jsme se dohodli, že dojdu dohodou. Teď si to vyčítám a mám strach, abych v této těžké době našla práci. Vyčítám si, že nic nevydržím, jsem měkota, že se vždy řídím podle srdce a ne hlavy. Teď jsem zase nezaměstnaná a hledám, práci mám obavy, abych tak nezůstala natrvalo. Ráda bych učila, ale sama sebe se ptám, jestli na to mám. Předem Vám děkuji za Vaši radu.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Nevyčítejte si, že jste za sebe v minulé práci zabojovala a takto to dopadlo. Vaše kolegyně by dobudoucna rozhodně znamenala problém. Práce není z Vašeho oboru a je pod úroveň Vašeho vzdělání. Je moc dobře, že jste se střepala práce, která pro Vás vůbec není perspektivní. Hlavu vzhůru! Rozhoďte sítě. Pročesejte internet a vyberte si hlavně to, co Vás opravdu láká. Samozřejmě, že na výuku máte! Vše je přece hlavně otázka praxe. A Vy ji musíte začít co nejdříve získávat. Pročesejte internet, rozhoďte sítě po přátelích a známých. Telefonicky si zkoušejte dohodnout osobní schůzky nebo rozešlete životopisy. Bude to chvilku trvat, ale vydržte, výsledek na sebe určitě nenechá dlouho čekat.

Komentáře uživatelů ...

21. 12. 2010 14:15:20
Ked je problem, treba ho riesit. Vy ste urobili spravne, ze ste bojovali za seba. Vobec si nic nevycitajte!!! Dopadlo to tak, ako to mozno malo dopadnut. Asi tato praca nebola urcena pre Vas. Ta prava praca na Vas len caka.Usudzujem, ze ste mladucka, nemate vela skusenosti s ludmi. V praci sa zial stretavame s ludmi, ktory nam zavidia, ktori sa nas snazia zbavit, ktorim nevyhovujeme.... Je to zial realita! Mate skusenost, co Vas moze len posilnit do buducna. Vasa kolegina Vam mozno nieco zavidela, mozno vzdelanie, vizor, vek, citila vo Vas konkurenciu, preto sa ku Vam tak spravala. Verte si a venujte sa vasmu oboru, ktori ste vystudovali. Nikto perfektny z neba nepadol, vsetci sme zacinali bez skusenosti, vsetci sme mali obavi prve dni v praci. Drzim palce!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy