20807  19. 12. 2010 23:18:09 - sess

Hypochondr?

Dobrý večer,
ani nevím kde začít vzhledem k pracovnímu vytížení a nechutí k doktorskému prostředí volím tuhle přijatelnější cestu k sebeprozření )
Už nějaký čas , -období pul roku mě střídavě trápí vlastní tělo. Počínaje únavou, která mě momentálně trápí nejvíc, vždy jsem patřila mezi skupinu hyperaktivnějších lidí,ale poslední měsíce nemám sílu, občas jsem tak unavená ,že nejsem schopná vstanout z postele, jediný donucovací prostředek je většinou má práce ) O tom ,že něco není v pořádku mě přesvědčil až fakt ,že v pulce dne bez sebevětčí námahy jsem se fyzicky zhroutila s neschopností udržet i talíř v ruce. Nedávno jsem vyléčila lehkoou chřipku a prudušky, vystřídal to zánět močových cest a dnes a několik uplynulých dnů,v rozmezí dvou týdnů mě zužujou bolesti břicha, nárazové,spíš záchvatového charakteru řekla bych. Píchá mě přímo pod pupíkem při jakémkoliv pohybu, do kterého se ještě vložily bolesti beder a žaludeční nevolnost. Život mi dost stěžuje taky to ,že když už ulehnu ke spánku a zavřu oči tak se mi začne motat celý svět ,který mě zase dovede do stavu ,,chce se mi zvracet,, . Nezapomínaje na ubytek váhy o 5t kilo během dvou týdnů. Normální lékař by mě spíše nasměroval na psychologickou ambulanci než-by vyhledál problém jinde, já si ale své chronické deprese vědoma jsem , jen ji momentálně pociťuju kvuli zdravotnímu stavu ze kterého se léčím déle jak pul roku. Takže tahle varianta už jde stranou.
Chci se zase navrátit mezi živé...

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Nie len lekár, ale aj ja by som Vás nasmerovala na psychológa. Všetko toto, čo popisujete mi pripadá ako vyčerpanie. Všetky príznaky, bolesti brucha, ťažkosti vstať ráno z postele, neschopnosť udržať tanier v rukách, sú skôr len somatické ťažkosti za ktorými sa skrývajú psychické ťažkosti. Porozmýšľajte nad tým, čo sa pred pol rokom stalo? Kedy a ako tieto ťažkosti začali? Každý problém má svoje riešenie, tak by bolo dobré, aby ste aj tieto ťažkosti začali riešiť.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy