20815  20. 12. 2010 13:08:15 - Iveta1

Předkožka u dítěte

Dobrý den
syn 4 roky, má problém s přetahováním, nejdříve měl opravdu jen dírku na čůrání, potom jsme dostali mastičku TRIAMCINOLON a to se hodně uvolnilo, dokonce šlo přetáhnout, ale stejně polovinu měl přichycenou na žaludu. Ted co mastičku nemáme, opět není možné přetáhnout, hlavně problém bych viděla v tom, že předkožka je tak zužená, jako by tam byl prstýnek a když se mi to povede, tak to jako přelupne a zpátky to samé, ale aby se mi to povedlo, to chce dlouhou akci po koupání a malej to samo blbě nese. Bojím se, že bude muset na obřízku. Není ještě nějaká možnost? Se starším synem to bylo trochu lepší, ale to co jsem sním zažila v nemocnici kdy vzali jako pletací jehlici a objeli mu stím žaluda, aby se to uvolnilo a to co následovalo potom už fakt nechci zažít. Jaké to je po obřízce, děti to hodně bolí? Děkuji za názory. Iveta

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milá pani Ivetka, prečítajte si staršie dotazy na túto tému v detskej poradni. Jjedna maminka doporučovala robiť odvar z jednej bylinky a namáčať mu penis do nej, vraj po pár dňoch takéhoto ošetrovania bolo po probléme. Takže za vyskúšanie nič nedáte. Maja rada je vyhľadať detského urológa. Ten vám najlepšie pomôže a poradí. Obvykle do 3 až 4 rokov je predkožka fyziologicky zrastená a pokiaľ chlapec nemá s tým žiadne problémy, nie je nutné to hneď operačne riešiť, len pomaly a pozvoľna sa pokúšať predkožku preťahovať, hlavne po kúpeli, keď je koža voľnejšia. Ak nastávajú problémy, opakované zápaly, problém sa vôbec vymočiť, je nutné to riešiť operačne a predkožku radšej odstrániť. či je to dieťa alebo dospelý človek, bolesť pociťujeme všetci. Tých pár dní po operácii budú kritické, ale nie je to veľký zásah, veľmi rýchlo sa to hojí a za pár týždňov ani nebude vedieť, čo mu s pindíkom robili.

Komentáře uživatelů ...

4. 1. 2011 19:06:16
Děkuji za komentář,bylinku jsem sehnala,ted máme 14 dnů mast a uvolnilo se mu to krásně,tak budu doufat,že po vysazení jako minule se to zase nestáhne.Pindík a jakou to dělá neplechu a těch starostí.
24. 2. 2011 20:33:54
Dobrý den, můžu se zeptat, co je to za bylinku? Máme také poprvé předepsaný Triamcinolon, pak se prý uvidí... Děkuji. Lenka P.s.Jinak paní Kačence, musím bohužel oponovatl(ale nemyslím to ve zlém)..bohužel kluci si tento zásah pamatují-jak můj manžel, tak bratr, kterým je přes 30let si tento zákrok dodnes moc dobře pamatují a proto se bojí i o své syny, byli by neradi a samozřejmě i já, aby prožili to samé, co oni. Ikdyž brácha říkal, že to prý ted dělají pod narkozou? Ale tím zase nechci strašit maminky, co tento problém s chlapci mají..Jen se snažím touto cestou zjistit, která alternativní léčba by pomohla před samotným zákrokem..Také jsem se setkala s dvěma názory od lékařu-jeden říká od mala stahovat, druhý zase v žádném případě..tak jsem z toho jelen? Máte někdo zkušenosti s názory lékařů??Moc děkuji za jakékoliv odpovědi.
21. 3. 2011 8:01:16
ja si myslím ,že se to kdysi dělalo jak u řezníka.Proto si to pamatují. Teď to je pod narkozou.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí