20847  21. 12. 2010 11:49:32 - zuzankkaa1

Nervozita a tehotenstvo

Dobrý deň,
chcela by som sa opytat ci vnutorna nervozita a napätie moze nejak ublizit nasemu babatku, som v 14tt a som neskutocne nervozna. Nemozem v noci spat, stale myslim na nejaky problem, normalne sa to neda vydrzat.
Problem nam sposobuje jedna rodina v panelaku, ktora nam robi naschval, provokuje, ohovara nas pred nasimi dverami tak aby sme to poculi. Uz sme sa s nimi o tom aj rozpravali, ale nevedeli byt uprimni a v jednom kuse klamali, takze sa to neda s nimi poriesit. A je mi zle, ked idem vecer spat a za stenou je aj ich spalna...Uf, ja uz normalne neviem ako dalej:-(
Dakujem za odpoved.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Buďte v klidu, těhotenství přicházívá do různých životních situací, děti rodí ženy s depresemi, úzkostnými poruchami, ve vypjatých životních podmínkách, a děti se rodívají zdravé, v pořádku a spokojené. Nebojte se, že byste svými emocemi až tak ublížila svému děťátku. Píšete správný postřeh. Se sousedy, kteří vás v jednom kuse pomlouvají, se narovinu pravděpodobně nedomluvíte. Bohužel, je to tak. Cesta, která Vám zbývá, je pracovat se svým postojem k tomu. Co tak hrozného by komu mohli navykládat? Jak konkrétně by Vám mohli ublížit? Lidi, kterým Vás budou pomlouvat Vás znají a přirozeně budou vycházet především z vlastního názoru. Pomluvy nemají takovou moc, jak si často myslíme. Zkuste si poctivě odpovědět na výše uvedené otázky a zjistíte, že problém je o malilinko menší, než se na první pohled zdá. Zkuste to nechat plavat. Když sousedům seberete trochu z Vašeho zájmu a strachu o svou pověst, seberete jejich pomlouvání "živiny".

Komentáře uživatelů ...

12. 1. 2011 19:20:22
dakujem za odpoved, takto som sa na to nepozerala, ale mate pravdu...a presne tak to aj urobim:-)DAKUJEM

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy