20883  22. 12. 2010 19:55:21 - zufaly

Krvácanie z konečníka

Dobrý večer prajem.
Mam 22 rokov,6 rokov cvicim kulturistiku posledny rok mam taky problem ze vzdy po stolici sa na papieri objavia male zvysky krvi, cim viac prechadzam papierom ma viac stipe zadok a krvi je viac, ale po bodkach, je jasno červena. Ked sa umyvam mam pocit ako keby vedla konecnika bola nejaka hruba zila ktoru ked zatlacim spat boli.Chcel by som poradit ci to je fakt zlata zila ktoru mam zo vspierania a z kulturistiky alebo moze ist aj o nador, ktory sa vyskytuje po 50 ke. Dakujem vopred za odpoved

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Osobne si myslím že to bude len kŕčová žila, teda hemeroidy. V lekárni si môžete zakúpiť čípky a krém na hemeroidy, ak to neustúpi ani po tejto liečbe bude vhodné obrátiť sa ne lekára a nechať sa operovať.

Komentáře uživatelů ...

23. 12. 2010 5:34:15
Malé krvácanie svetlej farby sa občas objaví. Nie je to veľká pohroma. Keďže vás to trápi dlhšie navštívte lakára. Môže to byť malá prasknutá žilka z tlaku, začínajúci hemeroid alebo fistula. Aby ste predišiel neskorším vážnejším problém nechajte sa vyšetriť. Zvlášť keď cvičíte a dosť sa prepínate. Ste mladý takéto veci sa hoja u vás rýchlo.
17. 1. 2011 3:06:53
To je jasné. Máte vnější hemoroidy. Sama je mám taky. Důležité je mít správnou stolici /nejhorší je zácpa, ale ani průjem není dobrý/. Jezte hodně vláknin a pokud trpíte zácpou, kupte si i sirup proti zácpě v lékárně.