20911  23. 12. 2010 21:57:18 - MiaSakmarova

Každý den řídká stolice

Dobrý večer,
prosím Vás potřebovala bych poradit. Mému synovi jsou 2 roky. Již od narození má stále každý den řídkou stolici.I 4 x za den jde do pleny na řídko. Jí už všechnu batolecí stravu.Do minulého týdne jsem ho kojila,ale už jen v noci. Byl hospitalizován v nemocnici,ale s jiným problémem.Nahlásila jsem jim problém se stolicí, ale nic nevyřešili. Bylo by možné ,že bych mu koupila v lékárně něco na upravu střevní mikloflory. Nebo mám zažádat o nějaké speciální vyšetření? Poradte mi prosím, jak mám dále postupovat. Děkuji za radu. S pozdravem Sakmarová

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Predovšetkým je nutné vylúčiť prípadnú patológiu a prípadnú infekciu. Takže v prvom rade by ste sa mala poradiť s vašou pediatričkou, a poprípade nechať malému urobiť aj ster z konečníka a poslať na vyšetrenie. Rovnako vám lekárka poradí, aký sirup alebo lieky by mohli synovi pomôcť k úprave jeho stolice. Samozrejme, že v lekárni dostanete kúpiť doplnky stravy, ktoré upravujú črevnú mikroflóru. Jedným z hlavných sú laktobacily.

Komentáře uživatelů ...

25. 12. 2010 7:09:47
Ten problém je už dlhšie tak určite nepomôže nejaký liek z lekárne. Na vašom mieste by som celú vec prekonzultoval s detským lekárom zameraným na výživu. Rozobral a ním stravovacie návyky, druh stravy a pomaly podľa jeho pokynov upravoval stravu tak, aby došlo k náprave. Je možné, že pôjde i o nejakú funkčnú poruchu ale potrebné vyšetrenie navrhne on. Ale akékoľvek vyšetrenia ba som nechal robiť až keď úprava stravy nepomôže.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí