20922  25. 12. 2010 2:10:28 - pavlina

Problémy se stolicí

Dobrý den,
chtela bych se zeptat posledni dobou mam problemy se stolici. Mám hemeroidy tak to jde tezce a bolestive, stolice je tvrda a sucha takze to hodne boli. Doporucite mi nejake projimadlo nebo neco jineho co mohou kojici zeny? Dekuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Treba predovšetkým zabezpečiť to, aby vaša stolica bola mäkká, aby ste pri stolici silne netlačila, aby stolica vychádzala tak povediac bez väčšej námahy. Zvýšte preto príjem tekutín (2 až 3 litre/denne), a do svojho jedálnička zaraďte hlavne vlákninu, ovocie a zeleninu!!! Samozrejme dostatočný pohyb, napomáha peristaltike čriev a pomáha aj vyprázdňovaniu. Pokiaľ pri stolici krvácate, tak si kúpte v lekárni čípky alebo krém na hemeroidy a doporučujem aj sedavé kúpele a dubovej kôry.

Komentáře uživatelů ...

25. 12. 2010 10:13:07
V prvom rade skúste zmeniť sortiment stravy. Zvýšte príjem tekutín!!!! a jedzte taký druh stravy aby vám čo najmenej zaťažoval črevá. Stravu s vlákninou pre vás musí byť samozrejme. Na hemeroidy používajte krém ( aplikujte ho i do vnútra). V lekárni sortiment je bohatý. Ak do týždňa nezbadáte zlepšenie poradte sa s lekárom.
17. 1. 2011 3:02:25
Já hemoroidy trpím už léta /od porodu/. Naštěstí nemám problém se zácpou, takže mě to pořádně chytne jen málokdy. Určitě byste měla jíst hodně vláknin a doporučovala bych i sirup z lékárny proti zácpě. Dávala jsem ho svému starému tatínkovi a moc mu pomáhal. Nevím už název, ale je to velká skleněná flaška v papírovém žlutém obalu a stojí kolem 170Kč. Tatínek ho bral jen když šel na velkou a chodil jen jednou týdně. Vám bych ho doporučovala brát každý den lžičku, protože chodíte určitě na velkou denně. Pokud byste chtěla, napište na olicka1@seznam.cz a já vám zjistím název u nás v lékárně. Projímadla nejsou vhodná, protože pak máte průjem, který také není na hemoroidy dobrý, což určitě víte z vlastní zkušenosti.