20940  26. 12. 2010 1:11:32 - Manicka

HPV infekce

Zdravím,
mám větší dilema a potřebovala bych poradit. Zjistili mi, že mám HPV infekci a už jsem i podstoupila konizaci děložního čípku. Výsledky po operaci byly dobré, ale infekci stále mám. Můj imunitní systém si s ní nějak neví rady. S tímhle vším se tak nějak smiřuju, ale trápí mě to, jak je to s mým možným nakažením sexuálních partnerů. Ptala, jsem se na to gynekologa a ten mi řekl, že tuto infekci má každý druhý a ani kondom není účinná ochrana. Nechci nikoho nakazit, takže bych asi měla utnout svůj sexuální život? Používám zmiňovaný kondom, ale nedávno jsem se dozvěděla, že je možný přenos této infekce i do krku partnera, při orálním styku, a ten pak je ohrožen rakovinou v těchto místech. Jsem v koncích a prosím o radu, protože informací a rad na toto téma jsem moc nenašla.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ máte HPV, tak sa ho už nezbavíte. HPV ako skoro každá choroba vyvolaná vírusom sa v dnešnej dobe nedá úplne vyliečiť. Liečia sa len príznaky a dôsledky virového ochorenia. Používanie kondómu je na mieste, aj keď ani to nie je 100% ochrana. Viac o HPV na stránke: www.pohlavne-choroby.eu alebo nájdete aj tu v našej poradni.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie