20969  27. 12. 2010 12:14:30 - laga5

Negat. myšlenky a deprese

Dobrý den,
s manželem jsme plánovali miminko a povedlo se. Jenže nyní nastávají problémy u mě. 14.12. mi sestra po tel. z krev. testů potvrdila těhot., dr. mě neviděla doposud, na kontrolu mám jít až 7.1.2011 - ani mi nebylo sděleno, v jakém týdnu těhot. jsem.
Ale také mě začly přepadat negat. myšlenky a pocity. Že si s porodem zničím postavu, budu mít "vytahané" břicho, strie, příp. jizvu z cís. řezu.. Dále mám paniku vůbec z porodu a nedovedu si to ani představit. A v neposlední řadě, že miminko nechci, představa, že jej mám kojit ve mně bohužel vyvolává negativ. pocity odporu, hnusu. To přeci není normální. Hrozně mě to trápí.
Kdyby to miminko odnosil, odkojil někdo jiný, jsem blahem bez sebe, ale když se to má týkat bezprostředně mě, tj. rostoucí bříško - současný stav ve mě při té představě vyvolává spíše pocity studu :(, dále kojení - příjde mi to štítivé. Moje gynekoložka bohužel měla nehodu a neordinuje, za ni je náhrada lékařka, kt. si mou důvěru nezískala, jednak ordinace je neodhlučněná a vše, co řeknete jí , slyší další pacientka čekající v převlékárně. Takovéto pocity opravdu nechci ventilovat před cizími lidmi. Jsem z toho zoufalá. Přitom děti mám moc ráda, vždy to bylo mé přání a teď,když k tomu došlo tak místo radosti mám takovéto pocity. Prosím, o radu.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
viete, že takéto pocity má mnoho žien? Mnoho žien bábätko plánuje, tešia sa až príde ten okamih a budú tehotné, predstavujú si aké to bude keď to povedia partnerovi, aké to bude mať bruško. A keď tá správa príde, tak sú tu namiesto radosti pochybnosti a panika. Nebojte sa, všetko toto ale prejde a keď Vám ukážu bábätko na ultrazvuku a pocítite jeho pohyby, tak pomaly neistotu vystrieda radosť. Miminko donosíte a budete hrdá a pyšná maminka. O týchto obavách však môžete povedať partnerovi. Zdôverte sa mu! Veď úloha nastávajúceho otca je práve v tomto podstatná! Držím Vám palce a verím, že čoskoro budete šťastná a hrdá na gulaté bruško.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy