21124  2. 1. 2011 19:57:27 - KKKK

Žárlivost v pracovním kolektivu

Dobrý den,
asi žárlím na vedoucí a nevím jak se toho zbavit. Můžete mi prosím poradit? Pracuji v kolektivu 6ti žen a máme jednu vedoucí.2 kolegyně s vedoucí sedí u jednoho stolu a já s kolegyní, k nim sedíme zády u jiného stolu.Často si kolegyně s vedoucí u stolu špityji, smějí a mluví o pracovních i soukromých věcech, ale já do toho nejsem zahrnuta a často mě to hodně užírá. Případám si ohrožená, někdy si myslím, že proti mě něco kují a přitom nemám důvod si to myslet. Vadí mi, že nemám od vedoucí tolik pozornosti jako ony a kolikrát si své pracovní věci vyřeším sama, než abych ji řekla o pomoc, protože mi někdy příjde že ji stím otrvuji.U našeho stolu se moc nekomunikuje,děláme jen svou práci.Předem děkuji za Vaše názory a rady :-)

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Pokud máte dva oddělené stoly, věřte, že to ke "skupinkování" zákonitě trochu vede. Skupinka kolem vedoucí k ní vždy bude mít o něco blíž, už jen kvůli rozesazení. Bylo by dobré, kdybyste si mohla buďto ve své spolusedící, nebo kdekoli jinde na pracovišti, najít nějakou spřízněnou duši. Přibyl by další člověk, se kterým můžete konzultovat práci, anebo na kterého se můžete do práce prostě těšívat. Nad špitání se zkuste povznést: v takovémto rozesazení se dá opravdu zákonitě čekat a bohužel nyní padl ten pešek zrovna na Vás. Většinou v takových případech kaše nebývá tak horká, jak se na první pohled zdá. Kolegyně zkuste hodit za hlavu: tak jako z nich zřejmě nedostanete ani vřelé přátelství, tak Vám ani nijak skutečně neublíží.

Komentáře uživatelů ...

3. 1. 2011 16:42:04
no asi jsi do kolektivu nějak nezapadla, to se může spravit, jen když sama budeš chtít. trpělivost přináší ovoce. mnohdy kolegyně odsuzují jiné kvůli vzhledu, a mnohdy nemají pravdu, zkus být nad věcí, jsi člověk jako každý jiný.a: člověk je bohatý ne zlatem, ale zkušenostmi.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy