21249  6. 1. 2011 9:42:45 - Marie1985

Stále se bojím, gravidita 5tt

Dobrý den.
V pondělí jsem byla u svého gynekologa a ten potvrdil těhotenství (4+6tt). Byla jsem ohromně šťastná (s manželem máme už 4 letého syna). Poslední menstruaci jsem měla 2.12. a jemu se nezdá velikost miminka (plodu). Říká, že je větší (starší) než by mělo být a že se může stát, že mé těhotenství bude mít opačný průbeh, že zanikne. Dneska jsem byla opět na kontrole a miminko roste (5+1tt). Můj problém je v tom, že už 14 dní špiním a občas i krvácím. Dneska mi napsal Utrogestan (2x1 tebletu na polikání a když mi nebudou dělat dobře tak zavádět), tan snad to zabere a malé bude v pořádku. Mám ale pořád strach jak to bude dál.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Důležité je skutečně dodržovat klidový režim a užívat léky, které Vám lékař předepsal. Při další kontrole opět zkontrolujete, jak se gravidita vyvíjí. Zatím je prognóza nejistá, vše ukáže čas, ale držím Vám pěsti! Spousta žen má stejné obtíže a nakonec je vše v pořádku a donosí zdravé miminko.

Komentáře uživatelů ...

8. 1. 2011 17:50:39
Držím ti palce, všetko bude dobrééé
10. 1. 2011 11:24:28
Děkuji za podporu. Miminko zatím roste (dneska 5+3tt), tak mám aspoň trošku nějakou naději. Jinak stále špiním a občas je tam i čerstvá krev. Snažím se odpočívat, ale s tím našim 4 letým nezbedou to moc nejde.
12. 1. 2011 9:48:45
mne sa vcera tiez potvrdil tehotensky test a to mi nemeska menstruacia len slabucko ozaj asi 2 hnede kvapky denne, no pri prvom babetku som mala to iste potom som si nasadila na radu jednej doktorky magne B6 a prestalo to teraz som si to kupila tiez. NO pri prvom ma hned moja doktorka poslala pre istotu do nemocnice davali mi tam nejake injekcie brali kazdy den krv a zistovali hodnotu HCG ci stupa ked ma po tyzdni pustili zas som spinila a nechcela soms a vratit no vtedy som si kupila to magne B6 neviem ci to bolo kvoli tomu ci jednoducho to prestalo ale potom som nespinila. Ja ani neviem kedy mam ist k doktorke menstruacia mi nemeska zatial len test aj opakovany je pozitivny.
memfiss
13. 1. 2011 11:53:24
Ahoj! Já jsem špinila snad až do 12 týdne a do toho 2x krvácení. Doktor mi žádné léky nenapsal,že pokud to je dobré,tak tam zůstane i bez léků. Jen jsem se snažila víc odpočívat. Dnes jsem 18tt a zatím je vše v pořádku. Ale jinak mám s velikostí plodu opačný problém,je o dva týdny menší,než by podle PM mělo být. Dobře to dopadne,jen se moc nestresuj a nemysli na to nejhorší.
13. 1. 2011 18:00:33
Ahojky. Všem děkuji za podporu, ale bohužel dneska mi při kontrole zjistil můj gynekolog, že se ještě neobjevil žloutek a ani tam není vidět žádný zárodek (velikost 5+4tt)=už to ani moc neroste. Takže mi řekl, že to bohužel špatně dopadne. Raději mi vzal ještě krev, aby zkontrolovaly hladinu HCG v krvi. V pondělí mám jít opět na kontrolu a tam se rozhodne. Bohužel už vím co mě čeká. Stále doufám v nějaký zázrak, ale při mé smůle to dobře neskončí... Ještě jednou děkuji za velkou oporu. Moc si jí vážím.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk