21288  7. 1. 2011 15:12:30 - Freya

Bolesti břicha, hlavy, závratě, průjmy a slabost

Dobrý den,
již několik měsíců mám dost podivné problémy a teď se to dokonce zhoršuje.
V září mi byla diagnostikována anorexie, protože jsem zhubla 8 kg asi za měsíc. Je mi 16 let a cvičila jsem často i 3 hodiny denně kalanetiku. Teď mám bolesti klubů, páteře, ale i svalů. Ještě větší problém pro mě však představují bolesti břicha, které se dostavují hlavně v noci, takže mnohdy nemůžu spát nebo se budím. Bolesti v břiše nejsou specifické, někdy bolí jako při menstruaci, někdy je to spíše nepříjemné bublání a bolesti na různých místech břicha. Menstruaci jsem neměla skoro půl roku, nedávno se opět dostavila. Taky mívám průjem, někdy i 3x denně. Trpím obrovským nedostatkem energie, mívám stavy, kdy mi dělá problém vstát z postele, nejradši bych celý den prospala. Neustále se cítím slabá a točí se mi hlava, mám hrozné závratě a bolesti hlavy, migrény, na které mi nezabírají ani prášky.
Jím 5x denně a dost jsem přibrala.
Byla jsem 4 dny v nemocnici, 1 a půl dne na kapačce, ale tam mi nic nezjistili, tvrdili, že to může být psychického původu. Už nevím, co mám dělat, nemůžu už normálně fungovat, přišla jsem o své zájmy a koníčky, nemůžu se plně soustředit na učení. Chtěla bych zase zpět svůj život. Prosím Vás tedy o radu. Předem mockrát děkuji, Gabča

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Čo znamená, že ste dosť pribrali? Anorexia je veľmi vážne ochorenie a pri neliečení mnoho žien na ňu aj zomrie. Ak sa anorexia podchytí, často sa objavuje depresia, ktorá súvisí s priberaním a nedostatočným prebraním všetkého, čo sa okolo Vás deje. To, že sa Vám vrátila menštruácia je veľmi dobré znamenie, že Vaše telo sa Vám uzdravuje a dáva dokopy. Ja by som Vám odporúčala navštíviť psychiatra, aby Vám odporučil najvhodnejšiu liečbu. Určite by som zvážila aj psychoterapiu. Veľmi Vám držím palce a vidím, že Vám veľmi záleží na tom, aby ste sa cítili lepšie, preto je nutné sa zveriť pedopsychiatrovi,aby Vám čo najrýchlejšie pomohol.

Komentáře uživatelů ...