21334  8. 1. 2011 22:09:22 - Deniska123321

Je moja sexualita v normálu?

Je mi 16 let a potřebuju poradit.
První měsíce jak byl pro mě sex nový, byli fajn, ale teď už mě nějak NEBAVÍ! A to s přítelem sme spolu rok a něco a z toho rok spolu spíme a s ním sem taky spala poprvé!Přítel je kvůli tomu na mě věčně naštvaný a nerozumíme si a mě to mrzí.Ale co mám dělat když prostě ten sex nechci. Samotný sex mi tolik nevadí ale je nepříjemný a u věčiny sexu se pohádáme, protože mi je nepříjemné když do mě vstupuje a já jsem suchá, ale to jsem pořád. Občas na přítele kvůli tomu i křičím.Jinak sexualní styk je potom v pohodě,ale nejradši mám když je konec,protože vím,že zase dlouho nebude!Nevím co mi na tom tolik vadí. Můj přítel je určitě přitažlivý i pro jiné dívky,ale já prostě nemám nutkání mít sex. Nevím proč,ale je tomu tak.Nejdřív sem si myslela,že je to kvůli mému bývalému příteli. Když mi bylo 14,chodila sem ze 17-ti letým chlapcem a ten jednou se mě pokusil znásilnit,pak se šel kvůli tomu opít a když se vrátil zpět, zkusil to znovu. Ale já nepociťovala žádnou psychickou újmu z tohoto zážitku,jen v té chvíli to bylo nepříjemné.Ale celkově ten vztah mě děsil tím,že přítel se po čase kvůli každé hádce řezal do žil a já se bála půl roku s ním rozejít. Nakonec sem to udělala a hned druhý den začala chodit s nynějším přítelem.S tím teď(zřejmě kvůli sexu,ale taky kvůli jeho stavu kdy si myslí že je bezcenný a že jeho život je v troskách) prožívat období hádek,které trvá asi 4-5 měsíců.Moskrát sme se za tu dobu už rozešli, ale bojím se s kýmkoliv o tom mluvit. Ani své psycholožce sem nic neřekla. Měla sem ji jen kvůli tomu jestli náhodou nemám trauma,protože sem prodělala v minulém roce 2008-09 asi 14 epileptických záchvatů, ale stejně sem jí neříkala vůbec nic co mě trápý. Mám pocit,že ostatní potřebují pomoc ode mně,ale že já se musím o sebe postarat sama. Pořád přemýšlím co dál,ale bojím se, že když něco udělám, bude to špatně a já ztratím svého přítele!Moc ho miluju a není to dětská láska,protože vím,že je to pako a není moc hezký ani chytrý ani vlastně nic, ale je můj a já s ním chci být aji kdyby se stalo cokoliv! Poraďte prosím! :(

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Opravdu to tak vypadá: jak Váš minulý, tak Váš současný přítel na Vás nakládají, chtějí, abyste stála při nich, abyste jim pomáhala z jejich psychických problémů. Přitom Vy sama toho teď máte víc než dost. Není to možné, abyste zvládala pomáhat ostatním a přitom na sebe zapomínala, to nemůžete dlouho vydržet. A co je nejdůležitější: nikdo jiný to za Vás neudělá, než Vy sama. Vy se musíte rozhodnout, že budete pomáhat v první řadě sobě a až potom také ostatním. Už jste udělala první krok, napsala jste se svým trápením sem k nám, bezvadné. Jen tak dál! Myslím si, že Váš problém se sexem bude souviset s pokusy o znásilnění bývalým přítelem. I když nepociťujete žádné trauma, prostě to může mít za následek, že nemáte na sex chuť, že se na něj nedokážete naladit. Zkuste sebrat odvahu a povězte o Vašich problémech Vaší paní psycholožce (nebo kterémukoli odborníkovi, kterému věříte). Může Vám to hodně pomoci. Za druhé je třeba, abyste se dohodla s Vaším partnerem. NELZE, aby po Vás chtěl sex, když Vy jej nechcete. Tím spíš, když máte za sebou zkušenost s předchozím přítelem. Je Vám tepreve 16 let, i věkově na to máte nárok, abyste se ještě dlouho jenom mazlili a sex si nechali na pozdější léta. Normálně se s ním dohodněte. Jestli je jen trochu soudný, samozřejmě Vám vyjde vstříc. A Vy se zkuste víc zaměřit na to, abyste více pečovala sama o sebe. A začněte u řešení Vašich potíží. Věřím, že se Vaše situace brzy spraví!

Komentáře uživatelů ...

9. 1. 2011 9:42:02
tak zaprvé, svojí pdycholožce bys měla říct všechno, jinak ti asi moc nepomůže. a za druhe, přítele miluješ i když není krásný princ a není geniální, takové vztahy bývají dobré. možná přítel chce sex moc a ty ho tolik nepotřebuješ, je to normální. může to být i obráceně, přijde čas. nesmíte se do sexu nutit. je to spontální záležitost. vydržte, dejte tomu čas. a ty se raď s doktorkou a řekni jí pravdu.a za třetí, jsi epileptička nebo nejsi???? ty záchvaty měly svojí příčinu. pozor na to.
14. 1. 2011 9:38:47
Ahoj, je super ze si silna a chces pomahat druhym a o seba sa chces postarat sama uz v takom mladom veku. Ale tvoja psychologicka je tu prave od toho, aby pomahala tebe, za to ju platia a to je jej praca. Takze sa jej zdover so vsetkym, uplne vsetkym co prezivas a co ta trapi, ona je tu pre teba. Vyspovedat sa psychologicke je tiez sposob, a velmi dobry, ako sa "postarat sama o seba".

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy