21359  9. 1. 2011 17:24:18 - Kelo

Žárlivost, s přítelem chodím 4 roky

Dobrý den,
je mi 23 let a se svým přítelem chodím 4 roky. Hrozně moc na svého přítele žárlím.Je hodně společenský a dříve než jsme spolu začali chodit vystřídal více slečen (jen úlety, ne sex). Před 2 rokami jsme se na 14 dní rozešli, právě proto, že jsem udělala žárlivou scénu. On se hned 3. den seznámil s nějakou slečnou se kterou se líbal a chvíli si s ní psal, ale pak jsme se k sobě vrátili.
Myslím, že se hrozně milujeme a máme opravdu pěkný vztah, ale jakmile si jde jenom třeba zatancovat s kamarádkou, tak hrozně žárlím a pohádáme se. Dokonce mu i kontroluji mail. Jednou jsem zjistila, že mu nějaká jeho kamarádka posílala nějaké své fotky (vysvětlil mi , že se snaží fotit do časopisu a že ho to jen zajímalo nic víc, nebyly to žádné odhalené fotky). Mám strach, že náš vztah zničím, hádáme se jen kvůli mé přehnané žárlivosti. Je ke mně jinak velmi pozorný a nikdy mi nedal nějakou velkou příčinu žárlit, ale já se nemůžu ubránit různým výslechům.
Prosím poraďte jak na to.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vypadá to, že Váš vztah je v nešťastném začarovaném kruhu. Už to vypadá, že jej Vaše žárlivost dost nahlodala - také jste se právě z tohoto důvodu už jednou rozešli. A možná právě proto, že si po této nešťastné "pauze" nemůžete být jistá, jak tedy o Vás Váš přítel skutečně stojí, nemáte úplně nejlepší podmínky pěstovat svoji sebejistotu a klid. Poradím Vám manželskou poradnu. Bylo by ideální se pod vedením odborníka společně dohodnout na budování důvěry ve Vašem vztahu. Od Vás samotné to každopádně bude vyžadovat pevné odhodlání - podezřívání a kontrolování je jako závislost. Musíte abstinovat naprosto.. Tak přeji pevnou a jistou ruku.

Komentáře uživatelů ...

9. 1. 2011 21:27:16
no to určitě vztah jen ničí. musíš se snažit. život ve dvou je o tom, že jeden dělá to a druhý zas tohle. a pak jsou věci, co dělají oba dohromady. jestli ti opravdu dává najevo důvod k žárlivosti, je to vážné, ale jestli ti jednoduše dokáže svou oddanost, tak se nemáš čeho obávat.
18. 1. 2011 3:34:04
Buď dokážeš svou žárlivost potlačit, nebo tě nechá nadobro. To je na 100procent. Tvé scény ho otráví a přestane tě milovat. Věrnost se nedá dokázat a když ti bude chtít zahnout, stejně tomu nezabráníš. Povznes se nad to, raduj se ze života a zabývej se jinými věcmi než kontrolou milého.Občas jdi někam sama s kamarády, ať si ten tvůj není tebou tak jistý. To je taky zabiják vztahu, když si je partner druhým moc jistý.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy