21376  9. 1. 2011 21:05:04 - beldarana

Evra - nástup menstruace při nalepené náplasti?

Dobrý den,
v příbalovém letáku antikoncepční náplasti EVRA je psáno, že pokud žena nechce menstruovat každý měsíc, může si nalepit další náplast a takto pokračovat a menstruovat třeba jednou za půl roku nebo za rok. Dělá se to tak prý i s perorální antikoncepcí. Ale když jsem to jednou vyzkoušela a nalepila si čtvrtou náplast, menstruace se mi normálně dostavila. Nejdřív bolesti a pak jsem začala i krvácet. Tak jsem to odlepila a raději pokračovala s normálním měsíčním cyklem. Znamená to, že moje tělo prostě odmítá si nechat menstruaci posunout nebo se to potom "spraví"? Protože pokud by to bylo možné, ráda bych to využila, přece jen je menstruace poněkud nepohodlná (migréna, bolesti, atd.) A pokud se to takto praktikuje, za jak nejdéle by se měla menstruace "vyvolat"? Jednou za rok nebo častěji? Nebo méně? Předem velice děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Znamená to to, že hormóny v náplasti nie sú dostačujúce pre vaše telo, a krvácanie sa aj napriek tomu dostaví. To však neznamená, že by ste nebola chránená. Antikoncepčne ste plne chránená, len proste náplasť vám nestačí a krvácanie spustí. Každá žena vo svojom plodnom/fertilnom veku má jeden krát do mesiaca menštruáciu, je to prirodzené a normálne. pokaiľ vám Evra cyklus nedokáže zastaviť a chcete menzes vynechať, tak bude nutné poradiť sa s lekárom a zvoliť iný druh ATK, ktorá vám to umožní.

Komentáře uživatelů ...

16. 1. 2011 19:55:44
Tiež som užívala Evru,, a nikdy som podobnu hluposť neskusila,, menštruácia je k niečomu dobra,, a preto je každý mesiac,, v krvy sa vyplavuje s tela nečistota ako napríklad neoplodnené vajičko,, alebo výstelka maternice ktorá sa chystala na uhniezdenie náhodou oplodneného vajička... takže moja rada nemala by si to robiť,, aj ked maš migreny a podobné záležitosti, radšej to pretrpieť.. myslím že to nieje v rospore s prírodou ,, privolavať si menštruáciu len raz za pol roka, alebo nedajbože za rok...
MaruskaN
12. 1. 2013 16:24:24
Já jsem trpěla migrénami 2x týdně a silnými bolestmi břicha při menstruaci. Po poradě s gynekoložkou jsem začala užívat náplasti Evra. Migrény jsou pryč, bolesti břicha při menstruaci jsou o moc slabší. Doktorka mi řekla, že můžu náplasti mít klidně i 6 měsíců v kuse, pokud mám s menstruací takové problémy. Jenže já mám teď podobný problém - objeví se hnědý výtok a pak i menstruace. Nevím, jestli to zkusit znova vyměit...?

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky