21413  11. 1. 2011 2:27:50 - tombi

Zahleněnost - nutkavé polykání

Už cca 2 roky si nevím rady s neustálým zahleněním a nutkavým polykáním hlenů. Byl jsem opakovaně na krčním oddělení, vyšetření byla negativní, zkoušelo se to s antialergiky, později dokonce s Wobenzymem. Když nic nepomohlo, řekli mi, že je to asi normální stav, a musím to tak přijmout. Přesto je to docela nepříjemné, mám pravidelně podrážděné hrdlo a obávám se, aby toto neustálé dráždění nevedlo nakonec třeba i k rakovině. Můžete mi dororučit nějaké léky? Příp.alespoň na utišení podrážděného hrdla? Příp.na jaké specializované oddělení se mám obrátit?
Děkuji, Tomáš

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Lieky vám tu nemôžeme odporučiť, to nie je na diaľku, bez vyšetrenia a bez toho, že by vás lekár videl, vyšetril a urobil potrebné testy, možné. Aké vyšetrenia vám vlastne robili? Mal ste medzi tými testami aj testy na pľúcne chlamýdie? Ak nie tak si ich určite dajte urobiť. Hlieny v krku vo zvýšenej miere môže vyvolávať okrem infekčného ochorenia aj alergia, fajčenie, môže to byť reakciou na nejakú potravinu (napr. mlieko a mliečne výrobky). Pomôcť vám môžu éterické oleje a masáže, bylinné čaje, cesnak a zázvor a v neposlednom rade kloktanie (poslúži vám k tomuto účelu len teplá voda s trochou soli).

Komentáře uživatelů ...

Wolf
16. 1. 2011 22:38:42
Dobrý den Tomáši, jste alergik? Jaká vyšetření proběhla a s jakým výsledkem? Máte žaludeční problémy (pyróza, tlak, nadýmání?) Osobně podle toho co píšete mi to přijde spíše autoimunitní reakcí - alergie na něco, případně zhoršené astma. Obraťte se na alergologa - imunologa a požádejte o Spirometrii a nejlépe i o aleg.testy. Hodně štěstí.
praro
10. 2. 2013 22:30:40
Dobrý den Tome, již pár let jsem na tom podobně, jak jste se v léčbě posunul ? Prošel jsem již mnoha vyšetřeními a nikam to nevede. Moc děkuji za odpověď