21586  17. 1. 2011 10:57:19 - Marie1985

Zaniknuté těhotenství

Dobrý den.
Tak mé těhotenství dopadlo špatně. Dneska mi potvrdily, že malé se přestalo vyvíjet a zaniká. Zítra mám nástup do nemocnice na přerušení. Všem vám tu děkuji za podporu. Strašně to bolí a jednou to bude dobré. Těch 14 dní věčních nejistot byly pro mě moc těžké. Musím to ale zvládnout. Můj gynekolog mi k tomu řekl, že jsem jeho 3-tí pacientka s tímto problémem. Prý na to mělo vliv ovzduší (měly jsme tu inverze = bydlím v Mostě). Teď mám v sobě plno otázek, ale zeptám se teď jenom na dvě otázky. Máme s manželem zajít na nějaké vyšetření, když plánujeme i tak další miminko? Může ten zákrok ohrozit nějak šance na další mimi?

Běla   Běla [Porodní asistentka]
To nás velice mrzí, ale nebojte, příště to jistě dopadne dobře! Na žádná speciální vyšetření nemusíte, pokud jste potratila poprvé. Pokud žijete v oblasti zhoršeného životního prostředí, pak zkuste alespoň prekoncepčně užívat vitamíny, hlavně s obsahem kyseliny listové. Uvidíte, že na jaře budou podmínky příznivější a nového těhotenství se brzy dočkáte!

Komentáře uživatelů ...

17. 1. 2011 20:28:44
Dobrý večer. Ja som musela tiež podstúpiť umelé prerušenie (zdravotný dôvov:varicella). Bola som v 11 tt. Som týždeň po prerušení, fyzicky sa cítim OK, ale psychicky je to strašné...Myslím, že doktori v dnešnej dobe tento zákrok robia šetrne, nemali by byť ohrozené šance na ďalšie dieťatko. Musíš sa po zákroku dať doporiadku, fyzicky aj psychicky a potom bude aj ďaľšie mimi...držím ti palce a všetko to bude OK.
21. 1. 2011 8:53:27
Dobrý den. Tak v úterý jsem byla v nemocnici a mám to za sebou. Ani teď pořádně nedokážu popsat jak se cítím. Doufám a věřím, že to příště dobře dopadne. Moc děkuji za podporu.
26. 1. 2011 20:12:22
Taky Vás chci utěšit.Nechte tělo odpočinout a za pár měsíců to zkuste znovu.Určitě to dopadne dobře.Taky jsem loni v prosinci prodělala zamlklé těhotenství a dnes už jsem ve 23.týdnu a kromě toho,že to bude nejspíše třetí holčička,zatím vše vypadá dobře.A to už je mi 39 let.Takže držím palce,aby jste se brzy dočkala zdravého miminka.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk